Handicappede kan alligevel danse til sommer-rock'n'roll

Musikken kommer igen til at brage ud over festivalstemte handicappede til sommer. For den ellers lukningstruede Sølund Musik-Festival i Skanderborg er reddet.

Og det vækker jubel og lettelse hos festivalens formand Lasse Mortensen.

- Jeg er super glad, for det er jo noget, jeg har arbejdet intenst på de seneste tre uger.

- Nu har vi taget den rigtige beslutning og holder fest for alle de udviklingshæmmede, og det er jeg bare så glad for, siger formanden.

I slutningen af februar meddelte festivalen, der er verdens største for handicappede, at musikbegivenheden var lukningstruet.

Truslen opstod, fordi kommunerne ikke længere accepterer, at de handicappede kan tage en ledsager med fra de institutioner, hvor festivalgæsterne bor til hverdag.

Det fik billetsalget til at drosle ned til et "dramatisk lavt niveau".

Det var KL, der indskærpede reglen om institutions-ledsagere overfor kommunerne.

De handicappede må dog gerne tage en privat ledsager med, og derfor har festivalen sat ind på netop dette område for at sikre handicapfestivalens fremtid.

- Vi har lavet et tiltag, hvor ledsagere får halv pris på billetterne, siger Lasse Mortensen.

Trods det trænge budget, fastslår formanden, at der ikke vil blive hentet penge ind, ved at skrue priserne i vejret.

- Der bliver ikke ændret på vores musikprogram, der bliver ikke ændret på hvad bøffer, pølserne og bajerne bliver solgt for. Sådan er det bare, siger formanden.

Udviklingshæmmede og deres ledsagere kan fra 10.-13. juni boltre sig i musik fra nogle af Danmarks største navne som Rasmus Seebach, Birthe Kjær, Carpark North, Kandis, D-A-D og Thomas Helmig.

Næste år kan Sølund-festivalen fejre 30-års fødselsdag, hvis alt altså går efter planen, og det krydser Lasse Mortensen fingre for, at det gør.

/ritzau/

Dagens Gossip