Handicappet stoppet for spritkørsel i kørestol

Norske Thorgeir Benjaminsen måtte klare sig uden sin elektriske kørestol i tre dage, efter en politipatrulje stoppede ham på vej hjem fra en fest i byen Molde i sidste weekend.

- Jeg bemærker, at en stor politibil med blå blink kører helt op til mig, og at en råber "Stop!". De trækker mig ud af kørestolen, og i kombination med, at jeg glider lidt på isen, ender jeg på jorden. De spørger mig, hvem jeg har stjålet kørestolen fra, siger den 20-årige nordmand til vg.no.

Læs også: Handicappet fortørnet over Bilka: Skulle løbe om kap for at få en Playstation 4

Thorgeir Benjaminsen har en muskelsygdom, som gør at han har svært ved at gå og har dårlig balance. Han har været afhængig af en kørestol, siden han var fem år gammel.

Han erkender overfor betjentene, at han har drukket, men han mener, at han skal betegnes osm fodgænger, da han kører med under ti kilometer i timen.

Han bliver kørt til sygehuset, hvor han får taget en blodprøve. Betjentene kører ham hjem, og kørestolen bliver beslaglagt. Da han næste dag ringer til politiet for at få at vide, hvor han kan hente den, får han at vide, at han er mistænkt for at stjæle den.

Først tre dage senere får Thorgeri Benjaminsen sin kørestol tilbage.

Læs også: To fængslet for overfald på handicappet mand

- Jeg har ingen anden måde at komme omkring på, så at jeg ikke har "bilen" gør jo, at jeg ikke kan købe ind eller tage i solarium, hvilket er godt for mine hænder om vinteren, fortæller den unge nordmand.

Politiet kan ikke forklare, hvorfor Benjaminsen bliver betragtet som spritbilist, da de stadig er i gang med at undersøge sagen.

Norsk Handicapforbund bekræfter, at en kørestol, der kører under ti kilometer i timen, skal betragtes som en fodgænger, og at politiet kun må stoppe den handicappede, hvis de mener, at vedkommende er til fare for sig selv.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip