Hanne Reintoft: Jeg føler mig magtesløs

Efter 25 år som afholdt og populær brevkasseredaktør i SØNDAG takker Hanne Reintoft af.  Lige om lidt fylder hun 80.  Og som hun siger til SØNDAG:

– Jeg synes, min tid er gået.

Det betyder, at Danmarks kendteste og vist også flittigste socialrådgiver, Hanne Reintoft, sætter punktum. Hun har besvaret sit sidste brev og stopper som brevkasseredaktør i SØNDAG efter 25 år.

Og det er ikke første gang Hanne Reintoft har sagt farvel til danskerne.

Hør Hanne Reintoft fortælle om sine 25 år i SØNDAG og om de sager, der har gjort størst indtryk. Se videoen på søndag.dk

Det er ti år siden, Hanne Reintoft sagde farvel til sin legendariske brevkasse i Danmarks Radio ’Hvad er min ret, og hvad er min pligt’ efter 28 år.  Og nu er tiden altså inde til helt at trække sig tilbage, har hun besluttet.

Kan ikke mere

Og der er flere årsager til at det netop er nu – kort tid før Hanne Reintofts 80-års fødselsdag, at hun vælger at stoppe. En af årsagerne skal findes i den udvikling hele hendes område som socialrådgiver har været i og stadig er i.

- Igennem alle de år, jeg har været socialrådgiver, har jeg altid følt, at jeg har kunnet stille noget op. Det gør jeg ikke længere. Jeg føler mig magtesløs. Som tiderne er, kan jeg ikke være en kreativ socialrådgiver mere, forklarer hun.

Tv-vært Cecilie Beck: Det er en pligt at gøre noget for andre. På søndag.dk fortæller hun om, hvordan hun brænder for socialt arbejde

Nærvær og kærlighed

Hanne Reintoft lægger heller ikke ikke skjul på, at sorg og sygdom i familien også har spillet en rolle for hendes beslutning.

Det har fået hende til at indse, siger hun, at:

- Der også skal være tid til nærvær og kærlighed.

Af Britta Bjerre, SØNDAG/NewsDesk  Aller Media.

Dagens Gossip