Hans Engell: Møgsager smadrer Thornings strategi

Regeringen sakker agterud, fordi en stribe møgsager overskygger rød politik. Det gælder Thornings timelange samråd om retsudvalgets tur til Christiania, en million fra socialminister Annette Vilhelmsen til Lisbeth Zornig og økonomisk rod om solcellerne.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell om Voxmeters meningsmåling for Ritzau.

Her står 96 blå mandater bag Lars Løkke som statsminister, mens Helle Thorning-Schmidt (S) kun kan mønstre 79 mandater, fordi S-SF og Enhedslisten taber terræn.

- Det er virkelig op ad stejl bakke for regeringssiden. Statsminister Helle Thornings nytårstale var et forsøg på at kickstarte den politiske debat på et meget klart socialdemokratisk grundlag. Talen har ikke båret frugt, siger Hans Engell.

Miseren er, at møgsagerne fylder for meget, påpeger han.

- Det har ikke mindst kostet dyrt de seneste uger med sagen om retsudvalgets besøg på Christiania. Det giver uro, støj og manglende fokus på regeringens resultater.

- For SF er det Annette Vilhelmsens sag om Zornigs million. Der er ingen tvivl om, at sagerne koster, siger han.

Omvendt er Lars Løkke Rasmussen sluppet relativt uskadt fra kritik af hans rejser på 1. klasse som formand for klimaorganisationen GGGI, mener Hans Engell.

- Skaderne for Lars Løkke og Venstre har været til at overse. Det er ikke, fordi Venstre har lagt meget politik frem. Det er først og fremmest et fravalg af rød blok mere end et tilvalg af blå blok. Det lever han højt på, siger Hans Engell.

Regeringen er ramt af et krydspres, så Venstre sanker midtervælgere, mens Dansk Folkeparti høster socialdemokrater, mener han.

- Det er en meget vigtig del af forklaringen. Kampen står om midtervælgerne. EU og udlændingepolitik begynder at komme tilbage, siger Hans Engell.

/ritzau/

Dagens Gossip