Hans Lindberg nedlagde Polen og har vilde fremtidsplaner

Selvom man om halvanden måned kan fejre sin 32 års fødselsdag, og man som håndboldspiller både har prøvet at vinde Champions League og EM-guld, behøver ambitionerne ikke nødvendigvis at være opfyldt.

Bare spørg Hans Lindberg.

Da Danmarks håndboldherrer fredag aften for øjnene af over 5.507 tilskuere i Herning besejrede Polen i sæsonens sidste landskamp, blev den træfsikre og lynhurtige højrefløj topscorer med ikke færre end 10 fuldtræffere.

- Det har været en uhyggelig spændende sæson med både OL- og VM-deltagelse. Men nu er der dømt sommerferie. Og den trænger vi til, sagde Hans Lindberg, der stadig har fire år tilbage af sin kontrakt med HSV Hamburg:

- Den har jeg naturligvis intentioner om at opfylde. Hvad der sker herefter må tiden vise. Men jeg kan sagtens forestille mig, at jeg fortsætter karrieren mange år endnu. Blev Lars Christiansen ikke ved til han blev 40? Det kunne være sjovt at slutte et eksotisk sted. Nikolaj Markussen spiller efter et par år i Spanien nu i Qatar. Fik jeg tilbuddet om engang at spille her, er det ikke usandsynligt, at jeg ville sige ja.

Mens Hans Lindberg mod Polen spillede en fin landskamp, kan det ikke påstås, at kollegerne på det reservespækkede danske hold, der var uden blandt andre Niklas Landin, Mikkel Hansen og Anders Eggert, leverede nogen stor indsats. Set fra sidelinien blev der mest af alt budt på hyggelig, men ineffektivt ’sommerhåndbold.

Specielt i første halvleg sejlede forsvaret, og det betød, at målmændene Jannick Green og Marcus Cleverly ikke fik fat i meget.

Danmark fik den værst tænkelige start på kampen, da man efter otte minutters spil var bagud 1-5.

Det fik Ulrik Wilbek til at tage en timeout, hvor han især skældte ud over, at spillernes tilbageløb var for langsomme og uambitiøse. Opsangen gav pote. For blot syv minutter bragte Danmark ved stillingen 7-7 balance i regnskabet.

Jævnbyrdigheden fortsatte frem til midt i anden halvleg, hvor Danmark fra at føre 18-17 trak fra polakkerne, og sikrede sig en komfortabel fire-måls-sejr.

Det danske landshold mødes først igen i begyndelsen af oktober, og før EM spilles næste år i januar på hjemmebane, deltager landsholdet i to Golden League-turneringer i henholdsvis Norge og Frankrig.

- Den måde vi har afsluttet landsholdssæsonen på har været udbytterig. Lejren på Bornholm var vellykket, og mod Polen fik vi testet nogle detaljer i spillet. Vi har så få samlingsdage frem mod EM, at hvert eneste minut tæller i forsøget på at optimere forberedelserne, sagde Ulrik Wilbek.

Dagens Gossip