Hans Lindberg og HSV leverede Champions League-overraskelse

I denne sæson har kieler-holdet ikke været helt så suverænt, men mandskabet med danske René Toft Hansen i truppen har alligevel generobret det tyske mesterskab og var klar favorit til at vinde den rent tyske semifinale i årets Final4-stævne i Lanxess Arena i Køln foran 20.000 tilskuere mod HSV Hamburg.

Men THW Kiel formåede ikke at leve op til favoritværdigheden og det var i stedet en anden dansker, der bragte sig i centrum - og i finalen.

Det danske landsholds højrefløj Hans Lindberg havde nemlig sin markante andel i, at HSV Hamburg kunne sikre sig adgang til finalen mod Barcelona ved at vinde 39-33 over Kiel.

Den reelle afgørelse faldt i sidste halvdel af første halvleg, hvor Hamburg vandt det sidste kvarter 10-6 og kunne gå til pause foran 19-16 blandt andet takket være mange store redninger af den rutinerede Johannes Bitter i målet.

Også den kroatiske playmaker Domagoj Duvnjak, førnævnte Hans Lindberg og den tyske veteran Pascal Hens var markante bidragydere til den HSV-føring, der i længden rakte til en uventet finaleplads.

Til gengæld var serbiske Marko Vujin noget af en enmandshær hos Kiel, og han brugte mange skud til sine 10 mål i kampen.

For Kiels René Toft Hansen blev kampen både en resultatmæssig og spillemæssig skuffelse, da han tilbragte meget tid på bænken og for andet år i træk må tage til takke med en kamp om tredjepladsen. Sidste år missede han finalen med AG København.

Til gengæld kan syvmåls-skytten Hans Lindberg se frem til en stor oplevelse søndag klokken 18, når Jesper Nøddesbo og Barcelona er modstanderen i årets store klubholds-finale.

Dagens Gossip