Hans søn på 28 nægtede at flytte hjemmefra - så gik far til domstolene

Herhjemme flytter unge mennesker gerne hjemmefra. Anderledes ser det ud i Italien, hvor anslået 65 procent af de 18- til 24-årige stadig bor hjemme hos deres forældre.

En italiensk far fik nok af at have sin 28-årige søn på kost og logi, men “knægten” nægtede at flytte ud. Derfor endte sagen ved domstolene. Det skiver The Telegraph.  

Det hjalp dog ikke faderen. Retten dømt nemlig sagen til sønnens fordel og afgjorde, at den midaldrende man fortsat skulle stå for sin søns økonomiske underhold, indtil han har færdiggjort sit universitetsstudium.

Faren forsøgte at tvinge sønnen til at få et job - eventuel deltids. Men da han i sin tid blev skilt fra sønnens mor, var en af betingelserne, at han skulle forsørge sønnen igennem dennes uddannelse.

Sønnen har gennemført en akademisk uddannelse inden for litteratur, som trak flere år ud i forhold til den nomerede tid. Nu er han ved at læse en overbygning på uddannelsen i eksperimentel film i Bologne. Den uddannelse skal faderen altså også støtte sønnen igennem.

- Han fortjener ikke yderligere økonomisk støtte, fordi han ikke har gjort nogen indsats for at finde et arbejde og forsørge sig selv, sagde faderen i retten.

Det var domstolen dog ikke enig i.

Læs også: Mor er træt af at sønnen hele tiden afbryder hende - så lærer hun dette simple trick

Sagen er blot en af 8000 lignende retssager, som årligt ender hos italienske domstole, hvor voksne børn afkræver støtte fra deres forældre.

Fænomenet med hjemmeboende børn, der er voksne, kaldes “bamboccioni”. Omfanget af det er vokset voldsomt, siden finanskrisen ramte, og ungdomsarbejdsløsheden røg op på svimlende 40 procent.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip