Hansen topper magtliste: Corydon tæt på

Regionernes formand Bent Hansen (S) har rigeligt med albueplads på toppen af Dagens Medicins årlige liste over de 100 mest magtfulde personer i det danske sundhedsvæsen.

For tredje år i træk vinder den 64-årige midtjyde og må i år spejde endnu længere efter konkurrenter, der kan true hans magtposition.

Dagens Medicins magtpanel på 11 fremtrædende eksperter inden for sundhedsvæsnet belønner Bent Hansen med høje karakterer i alle kategorier af magtanalysen.

Han er personificeringen af det lange seje træk i sundhedsvæsnet og har høj troværdighed og gennemslagskraft i både de stærke fagmiljøer, i medierne og internt i politikerkredse, lyder vurderingen.

Dette års største udfordrer til Bent Hansen er finansminister Bjarne Corydon (S).

Magtpanelet vurderer, at Bjarne Corydon har haft stor indflydelse på sundhedsvæsnet i en regeringsperiode, hvor finanspolitik dominerer dagsordenen.

Corydon er desuden blevet kåret som landets mest magtfulde person i Berlingske Business' årlige analyse.

To andre potentielle bejlere til toppen, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og sundhedsminister Astrid Krag (SF), må se sig henvist til henholdsvis tredje- og fjerdepladsen på listen i Dagens Medicin.

En af årets absolutte højdespringere er koncerndirektør i Region Hovedstaden, Svend Hartling. Han tager i år et stort spring op af magtlisten - fra nummer 50 i 2012 til nummer 10 i år - og er nu den tredjemest magtfulde læge i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip