Hanstholm Havn arbejder videre med udviklingsplanerne

Hanstholm Havns bestyrelse var i går samlet for at diskutere fremtidsperspektiverne for havnens udviklingsplaner.

Bestyrelsen var indkaldt som følge af licitationen i sidste uge, hvor det viste sig at entreprenørtilbuddene til første fase af den planlagte havneudvidelse var markant højere, end bygherrerådgiveren Grontmij havde vurderet.

På mødet besluttede bestyrelsen enstemmigt at arbejde videre med realiseringen af den ambitiøse udviklingsplan.

- Bestyrelsen er fast besluttet på, at de økonomiske udfordringer ikke skal stå i vejen for Hanstholm Havns udvikling, også selvom det måske kræver, at vi må finde nye veje til målet. Derfor fastholder vi den nuværende udviklingsplan og arbejder hen imod at reducere anlægsbudgettet og finde øget finansiering, så enderne kan nå sammen. Der er ingen tvivl om, at vi har en stor opgave foran os, men jeg er meget tilfreds med, at det er en enstemmig bestyrelse, som i dag har vedtaget at arbejde videre med planerne, siger bestyrelsesformand Poul Arne Jensen i en pressemeddelelse.

I forlængelse af forrige uges licitation arbejder Hanstholm Havn sammen med Grontmij videre med at analysere de indkomne tilbud.

- Vi har nu perioden frem til 14. november til at analysere de tilbud, der er modtaget, med henblik på at finde ud af, hvordan vi sikrer processens fremdrift, forklarer Poul Arne Jensen.

Grontmij vurderede i første fase prisen til 500 millioner kroner. Laveste bud i licitationen var 875 millioner kroner. Dermed skød rådgivningsfirmaet 375 millioner kroner ved siden af.

Dagens Gossip