Happy hour i København: P-automater er brudt sammen - parkering er gratis

Mange københavnere har formentlig ønsket parkometre og betaling for parkering hen, hvor peberet gror.

Tirsdag er deres drøm så gået i opfyldelse. Der er nemlig mulighed for at parkere gratis mange steder, fordi p-automaterne er brudt ned. Det skriver TV2 Lorry

Mandag eftermiddag gik alle de 800 p-automater i byen i sort. De fleste af dem er det endnu ikke lykkedes at genstarte. Det kan ikke gøres fra centralt hold.

De skal alle startes manuelt. Alle ledige teknikere er sendt ud for at genstarte dem, men det kan godt tage lidt tid.

Holder man ved en automat, der virker, skal man betale, for så betyder det, at systemet virker det pågældende sted. Er automaten slukket, er parkering gratis.

Københavns Kommune forventer, at kontrollen af betalingen fungerer normalt i rød og grøn zone i morgen. Til gengæld vil det formentlig være gratis at parkere i blå zone frem til torsdag morgen.

Det er muligt at klage, hvis man har modtaget en bøde, hvis en p-automat har været ude af drift. Det kan ske til Center for Parkering, som derefter vil eftergive bøden. 

Læs også: København vil slå hårdt ned på bilister, der snyder med handicap-parkering

Mens nedbruddet står på, kan man dog ikke parkere efter forgodtbefindende. Mens betalingsparkeringen er nede, vil vagterne skærpe kontrollen af færdselslovsovertrædelser.

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip