Har du bemærket dette symbol på din flaske? Derfor er det vigtigt

Sidder du med en vandflaske i hånden, vil du på siden af flasken kunne se nogle forskellig bogstaver.

Men ved du egentlig, hvad disse symboler betyder?

Det har den svenske avis Aftonbladet set på.

1. PET

PET er den mest almindelige form for plast i plastflasker, og står der PET på flasken betyder det, at du smide flasken ud efter brug. Ved gentagne brug kan det frigøre tungmetaller og kemikalier, der kan påvirke hormonbalancen. Flaskerne med mærket PET kan ikke rengøres med almindelig rengøringsmiddel.

2. HDP eller HDPE

HDPE eller HDP er hårdplast. Findes dette mærke på din flaske betyder det, at denne type plast i princippet ikke afgiver nogle kemikalier overhovedet. Eksperter anbefaler da også, at man vælge disse flasker, når de køber vand på flaske.

Læs også: Bekymrede forskere: Disse almindelige varer kan skade gravide og børn

3. PVC eller 3V

PVC  er en meget fleksibelt plast, som er gennesigtig. Den bruges blandt andet i flasker  til med madolie. Den indeholder to giftige kemikalier, der kan påvirke kroppens hormoner. Eskpert anbefaler derfor, at man vælger et andet alternativ, end flasker med dette mærke

4. PC eller icke-mærket plast

Anvendes blandt andet i flasker med sportsdrikke. Flasker med denne mærkning bør man styre helt uden om, da det er den farligste form for plast. Det farlige ligger i, at denne plast har en stor risiko for at lægge kemikalier ud i drikken.

Læs også: Dette sker med din krop, hvis du spiser 3 dadler hver dag

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip