Har du dårlig ånde? Så enkelt kan du slippe af med den

Der er bare nogle ting, man helst er foruden, når man er sammen med andre mennesker. At komme til at slå en prut eller have dårlig ånde i andres nærvær er bestemt nogle af disse uheldige ting, som man ville give højre arm for at slippe for.

Især dårlig ånde kan være en pinlig størrelse, for ofte er man ikke selv klar over det og forstår ikke, hvorfor folk ser mærkelige ude i ansigtet eller holder afstand - lige indtil en venlig person springer bomben: Du har mega dårlig ånde!

Læs også: Sådan får du bumser til at forsvinde på en nat

Der er masser grunde til dårlig ånde. Fx lugtende mad som løg og hvidløg, men også kaffe og cigaretter. Og hvis du ikke børster tænder grundigt nok, vil bakterierne holde fest i din mund, og det lugter fælt. For lidt vand eller væske giver også dårlig ånde, for så producerer du ikke nok spyt, og det er uheldigt for det er spyttet, der holder bakterierne på afstand.

Men der er masser af enkle måder at blive fri for den dårlige lugt fra munden, skriver Goodhousekeeping:

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

- Drik masser af vand i løbet af dagen.
- Få fast dine tænder og dit tandkød undersøgt hos tandlægen.
- Børst din tunge med tandpasta i to minutter to gange om dagen, gerne aften og i løbet ag dagen.
- Tyg sukkerfrit tyggegummi, så bliver din mund ikke tør og lugter.
- Skriv ned, hvad du spiser og tager af medicin og vis det til din tandlæge, måske kan vedkommende spotte dit problem med dårlig ånde ud fra din kost og medicin.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip