Har du råd? Så meget koster det at blive student

Eleverne på landets gymnasier vil snart bide nervøst i neglene og med svedige håndflader søge mod eksamensbordet, hvor de sidste to-tre års anstrengelser på skolebænken omregnes til karakterer.

Bagefter skal der rådes bod på et forsømt forår - studenterhue, vognkørsel og alkoholrige procenter hører sig til, når studenterne i næste måned springer ud med eksamensbeviser under armene.

En studentereksamen kræver ikke bare viden i pensum, men også en vis form for økonomi.

De færreste forældre vil have, at der skal mange noget, og nu er spørgsmålet så bare, hvor mange penge den kommende student - og ikke mindst forældrene - skal regne med at betale for fejringen af, at huen er i hus.

Sammenligningssiden Samlino.dk har regnet på sagen og lagt et budget for de glade studenterdage, så man som undgår ubehagelige overraskelser, når den sidste eksamen forhåbentlig er veloverstået.

Budgettet, der kan ses i en grafik under artiklen, løber op i 10.027 kroner, men det femcifrede beløb dækker også alt fra studenterhue til udendørs fest med 30 gæster.

Læs også: Har du råd? Her er prisen for en konfirmation

Prisen på den røde eller blå hue afhænger meget af den kommende students ønsker for den festlige hovedbeklædning. 

En studenterhue kan erhverves fra 400 kroner, men prisen ender på et langt højere niveau, når kasketten skal prydes med blandt andet emblem, graveringer og navn.

- Min hue koster 1.500 kroner, siger Tobias Jørgensen, der går i 3.D. på Ørestad Gymnasium, til Dagens.dk.

Ligesom et bryllup
På Thisted Gymnasium vil Jakob Sørensen snart hoppe op i en studentervogn, hvorfra han vil skåle med fodgængere og bilister på vejene omkring havnebyen ved Limfjorden.  

Han har allerede taget hul på udgifterne til de glade studenterdage, og indtil videre har han blandt andet købt en hue til 900 kroner, mens regningen for dimensionstøjet lød på omkring 1.600 kroner.

- Det sker jo kun én gang i livet. Det er jo det samme som et bryllup, hvor man også gerne vil gøre noget ud over det sædvanlige, siger Jakob Sørensen.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip