Har du set det? Her fremhæver Zelensky Danmark og Mette Frederiksen

Skrevet af Emil Martesen

18/03/2024
Foto: Shutterstock
Har du set det?

Dagens topnyheder

Det er ingens næse gået forbi, at Europa står over for en tid, hvor dets styrke og sammenhold for alvor står overfor en test, særligt i lyset af den fortsatte krise i Ukraine.

Og i den forbindelse anerkender den ukrainske regering den solidaritet, som Danmark og andre europæiske nationer har udvist.

Det fortæller Zelensky i et opslag på det populære sociale medie X:

"I appreciate Denmark's solidarity with Ukraine. The security agreement between our countries opens up new security opportunities", lyder det blandt andet i opslaget fra den ukrainske præsident.

Han lægger heller ikke skjul på, at deres nye samarbejde når helt nye højder. Det er nemlig ikke kun et tegn på solidaritet, men også en strategisk forpligtelse, der udvider rammerne for sikkerhed i regionen.

Men det stopper ikke her.

Samtidig understreger Ukraine vigtigheden af at styrke sine bånd til både Den Europæiske Union og NATO:

"Increasing pressure on Russia, defense cooperation with Denmark, and support for Ukraine's accession to the EU and NATO are all things that strengthen us".

Gennem disse tiltag viser Ukraine og dets europæiske partnere, herunder Danmark, at samarbejde og fælles engagement i sikkerhed og stabilitet er nøglen til at overvinde de nuværende udfordringer.

Du kan se hele opslaget fra Zelensky herunder: