Hareide indkalder Lindegaard som målmandserstatning

Efter tre års fravær er den tidligere Manchester United-målmand Anders Lindegaard tilbage på det danske landshold.

Landstræner Åge Hareide har søndag indkaldt Lindegaard som erstatning for Kasper Schmeichel og Frederik Rønnow, som begge døjer med småskader.

Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

- Lindegaard har stået godt, siden han kom til Preston, og har erfaring med A-landsholdet fra tidligere, siger Åge Hareide om udtagelsen af den 32-årige målmand.

Mens Kasper Schmeichel plejer en øm muskel i landsholdslejren, har Frederik Rønnow forladt truppen med et trykket ribben, og hans plads tager Anders Lindegaard nu.

Lindegaard tørner til dagligt ud for Preston i Englands næstbedste række på en lejeaftale fra West Bromwich Albion.

I sommer tog den 32-årige dansker turen fra rollen som kronisk reserve i mægtige Manchester United til Premier League-konkurrenterne West Bromwich for igen at få kampgræs under støvlerne.

Det fik Lindegaard dog ikke, da han også her blev placeret på bænken, og derfor drog han i januar på et lejeophold hos Preston i næstbedste række.

Senest Anders Lindegaard var en del af landsholdet var i februar 2013, hvor han sad på bænken i hele kampen, da Danmark tabte 0-3 til Makedonien i Skopje.

Han har foreløbig opnået fem A-landskampe for Danmark, mens han har seks kampe for diverse danske ungdomslandshold under bæltet.

Inden skiftet til Manchester United i 2010 spillede Anders Lindegaard for OB (2003-2009), Kolding (lejeaftale i 2008) samt Aalesund i Norge (2009-2010).

/ritzau/

Dagens Gossip