Hareide: Jeg tænker fodbold anderledes end Drillo

Åge Hareide er klar til et nyt trænereventyr. Nordmanden håber på at få det danske fodboldlandshold med til VM i Rusland i 2018.

Det siger Hareide, efter at han torsdag blev præsenteret som ny landstræner for Danmark. Han har skrevet under på en toårig kontrakt med mulighed for forlængelse i yderligere to år.

Norsk fodbold har ikke haft en særlig høj status blandt mange danskere. Specielt under Egil "Drillo" Olsen som landstræner fik Norges spillestil hård kritik.

- Jeg er ikke Drillo. Jeg er egentlig aldrig blevet sammenlignet med ham. Han tænker lidt anderledes.

- Når det er sagt, findes der mange gode egenskaber hos personen Drillo, men jeg tænker nok fodbold lidt anderledes end ham, siger Hareide.

- Jeg kan ikke gøre så meget ved, at jeg er nordmand, men jeg tror, jeg har nok kundskaber til at lykkes i dette job, mener Hareide.

Den tidligere Brøndby-træner begynder i sit nye job fra 1. marts, og det er i første omgang en kontrakt på to år, som kan forlænges til det dobbelte.

- Det fortæller mig alt om succeskriterierne. Det er egentlig fire år, men vi er afhængig af resultaterne, erkender Hareide, som kommer til at bo i København.

Dermed forlænger Hareide trænerkarrieren yderligere nogle år - til trods for at han i 2013 erklærede, at epoken som fodboldtræner definitivt var overstået. Dengang havde han et halvt års vikariat som Helsingborg-træner bag sig.

- Jeg troede, jeg var færdig, men det gik ikke. Jeg ville opleve 90 minutter fra sidelinjen igen, siger Hareide.

Det er endnu ikke klart, hvem der bliver nordmandens assistenttræner på landsholdet.

- Han skal kende til landsholdsfodbold, han skal være i stand til at identificere sig med den. Derudover skal vi have en personlig kemi. Og han skal være dansk, siger Hareide om en ny assistent.

Fra 2000 til 2002 var Hareide cheftræner i Brøndby i tre sæsoner og var med til at føre klubben frem til et dansk mesterskab og to sølvmedaljer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip