Hareide leder efter balance mellem test og resultater

Efter en skuffende EM-kvalifikation og svingende resultater i træningskampe er det danske fodboldlandshold dumpet ned som nummer 41 på den seneste verdensrangliste fra Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Den spiller ind, når landsholdsholdene skal seedes i forskellige turneringer, og derfor er Danmarks landstræner, Åge Hareide, havnet i et lille dilemma.

For som ny træner er der en masse ting, han gerne vil prøve af, men omvendt skal han sikre resultater, som afholder Danmark fra at falde yderligere tilbage.

- Det er en balancegang, for vi skal passe på i forhold til Fifa-ranglisten, siger den 62-årige nordmand.

Derfor bliver træningsturneringen Kirin Cup, hvortil Hareide torsdag udtog sit hold, heller ikke blot en mulighed for at prøve en masse nye ting af.

Hareide vil have resultater til verdensranglisten.

- Disse kampe er vigtige for os af to årsager. Vi kan få prøvet ting af, og så er det for mig som træner vigtigt at få resultater også. Det er uanset, om det er VM-kampe eller ej, lyder det fra landstræneren.

I tråd med udmeldingen, om at der ikke blot skal afprøves diverse taktiske muligheder, havde Hareide også kun foretaget få ændringer i truppen i forhold til kampene mod Island og Skotland senest.

- Vi er nødt til at tænke lidt som et klubhold, hvor man ikke laver så mange udskiftninger, siger Hareide.

- Vi ved, at sæsonen er lang, og mange ting kan ændre sig på kort tid, men derfor er det netop vigtigt at have et hold, som kender principperne og ved, hvad jeg tænker.

Danmark møder Bosnien 3. juni i semifinalen i Kirin Cup, hvor de japanske værter og Bulgarien mødes i den anden semifinale.

Finale og bronzekamp spilles 7. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip