Hareide: Mange årsager til nedsmeltning mod Bosnien

Mange af landsholdsspillerne pegede på træthed, men det er langtfra hele forklaringen på fredagens kollaps mod Bosnien ved Kirin Cup i Japan.

Dagen derpå mener landstræner Åge Hareide, at fire-fem ting gik galt i anden halvleg, hvor bosnierne fik vendt 0-2 til 2-2 og bagefter sikrede sig sejren fra straffesparkspletten.

De sidste 20 minutter af opgøret var bosnierne endda en spiller i undertal efter en udvisning.

- Første halvleg var ok, men anden halvleg blev meget urolig, siger Hareide.

- For det første fik vi et mål imod os meget tidligt, og så faldt vores koncentration, og i stedet for at arbejde som et hold, arbejdede vi enkeltvis.

- Så smed vi bolden væk og specielt, da vi var 11 mod 10, havde vi for mange boldtab, som betød, at vi kom til at stå forkert nede bagved.

- Der var for mange fejl i vores boldhåndtering og ikke mindst omkring vores positionering, siger nordmanden.

Spørgsmål: Gør nederlaget dig bekymret frem mod VM-kvalifikationen?

- Som træner er man altid bekymret, men man kan ikke forvente, at alt kører på skinner fra første dag med et nyt hold, siger Hareide.

Nordmanden har blandt andet indført et 3-5-2-system på landsholdet med tre midterforsvarere, wingbacks og to angribere, hvilket er helt nyt i forhold til den mangeårige forgænger Morten Olsen.

Mod Bosnien eksperimenterede Hareide undervejs med stortalentet Andreas Christensens position på banen, da Mönchengladbach-spilleren indimellem blev skubbet op fra midterforsvaret til den centrale midtbane.

- Vi skal også afprøve nogle ting. Vi forsøgte at spille med Andreas lidt længere fremme på banen i et 4-4-2-system - med en diamant på midtbanen - for at se Andreas i den defensive midtbaneposition.

- Det fungerede godt i første halvleg, men ikke godt i anden, og vi ved ikke, om det har med de mange udskiftninger at gøre.

- Vi skal holde et møde med spillerne i aften, hvor vi går igennem flere situationer med dem fra første og anden halvleg, siger Hareide, der foretog fire indskiftninger i løbet af anden halvleg.

Han undrer sig fortsat over, at Bosnien formåede at dominere kampen i de sidste 20 minutter, hvor holdet fra Balkan var en mand i undertal efter en udvisning.

I første halvleg gjorde landsholdsspillerne det nemlig godt i en undertalsperiode på omkring fem minutter, hvor Jannik Vestergaard var ude for at få syet en flænge over sit ene øje.

- Det var meget underligt, at vi kunne holde bolden med ti mand, når nu vi ikke kunne med 11. Sådan nogle ting, vil jeg spørge spillerne om, siger Hareide.

Han tror ikke, at årsagen til det danske kollaps er træthed, som mange spillere ellers peger på.

- Jo, spillerne har rejst, men Bosniens spillere har også rejst, så jeg tror ikke, at det spiller nogen rolle, siger Hareide.

Christian Eriksen fornemmer alligevel, at trætheden meldte sig hos flere danske spillere efter pausen.

- Jeg tror, at det gik som det gik, fordi kræfterne slap op. Vi brugte utrolig mange kræfter før pausen, og jeg tror, at vi oppe i hovederne følte, at vi havde vundet, fordi de ikke ville noget før pausen.

- I anden halvleg blev det meget anderledes. De scorede et tidligt mål, og det stressede os lidt og gav dem selvtillid.

- Selv efter det røde kort blev de kun bedre, selv om man skulle tro, at det ville give os flere muligheder. I sidste ende havde de momentum og vandt, siger Tottenham-stjernen.

Trods nederlaget føler han fortsat, at landsholdet er på rette spor frem mod VM-kvalifikationen, der begynder til september.

- Bestemt. Der er stadig nogle måneder til september. Der er ferie, og så kan man komme ind i en ny periode, hvor man er skarp på en anden måde end her i slutningen af sæsonen.

- Vi kan tage en masse positivt med fra første halvleg, specielt hvordan vi skal spille fremad og kan skabe overtal, siger Eriksen.

Landsholdet runder Kirin Cup i Japan af på tirsdag i et opgør mod Bulgarien.

Danmark har en sidste test mod Liechtenstein 31. august, før VM-kvalifikationen går i gang 4. september mod Armenien.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip