Hareide: Naturligt at DBU spurgte Laudrup

Den 62-årige nordmand Åge Hareide skal i de næste to år være træner for det danske fodboldlandshold.

Det kunne have været anderledes, hvis Michael Laudrup havde sagt ja til Dansk Boldspil Unions (DBU) forespørgsel, om hvorvidt han havde lyst til at være landstræner.

Hareide har dog fuld forståelse for, at Laudrup formentlig var DBU's førstevalg.

- Sammen med Morten Olsen er Michael Laudrup blandt de største fodboldikoner i Danmark. Det er naturligt, at DBU spurgte ham.

- Alle danskere ønsker, at han skulle være dansk landstræner. Jeg er fuldstændig klar over, at Michael Laudrup er blevet spurgt, og det har jeg det fint med, siger Åge Hareide på et pressemøde i Parken.

Hareide har tidligere været træner for det norske fodboldlandshold, men selv for en nordmand er det større at være træner for Danmark, mener han.

- Ja, faktisk. Danmark har en særlig position i norsk fodbold, siger Hareide og henviser til det danske dynamithold fra 1980'erne og EM-vinderholdet fra 1992.

Han tror, han kan blive en større succes i Danmark, end han var i Norge, hvor det i perioden fra 2003 til 2008 ikke lykkedes at kvalificere Norge til en slutrunde.

- Der er meget, meget større potentiale i det danske landshold, end der var i det norske hold dengang, siger Hareide.

Han tiltræder som dansk landstræner på en toårig kontrakt fra 1. marts 2016.

På pressemødet blev det desuden oplyst, at Hareides toårige periode også vil gælde VM-slutrunden i sommeren 2018, hvis Danmark er kvalificeret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip