Hareide: Stort for nordmand at blive dansk landstræner

Norske Åge Hareide kalder jobbet som landstræner for Danmark det største, han nogensinde er blevet tilbudt.

Ordene kommer fra en træner, der fra 2003 og fem år frem stod i spidsen for det norske landshold.

- Det er meget stort.

- Dansk landsholdsfodbold har vi set op til i mange år i Norge. Det skyldes alle de gode spillere, som Danmark har produceret op gennem årene. Og at I blev europamestre i 1992.

- Som jeg sagde, da jeg blev præsenteret, så var der en gang én, der har skrevet, at det ikke kan blive større for en nordmand end at blive landstræner for Danmark, siger Åge Hareide.

Selv om 62-årige Hareide de seneste to år har ført svenske Malmö FF frem til gruppespillet i Champions League, så er der sandsynligvis en del skepsis i Danmark omkring DBU's valg af landstræner.

Åge Hareide ved udmærket, hvordan han skal eliminere den skepsis.

- Der findes bare en ting, og det er at vinde kampe. Ellers får den skepsis bare grobund.

- Da jeg kom til Malmö, mente mange, at jeg var for gammel og havde gjort mit, forklarer Hareide.

Danmarks kommende landstræner afviser alle fodboldmæssige sammenligninger med Egil "Drillo" Olsen, der gjorde Norge kendt for at spille direkte med lange bolde.

Hareide er til pasningsfodbold, men mere direkte end forgængeren Morten Olsen. Nordmanden vil have det danske landshold til at score flere mål, og det kræver forbedringer på den sidste tredjedel af banen.

Da han var landstræner for Norge lavede det norske landshold også mange mål.

- Vi var det tredje mest scorende hold i kvalifikationen til EM i 2008. Vi scorede hver gang, vi var på banen. Det er min filosofi, siger Hareide.

Han kommer med endnu et eksempel. Tirsdag aften sad han for sidste gang på bænken for Malmö FF, der på udebane tabte 0-8 til Real Madrid i Champions League.

- Jeg kunne have parkeret bussen i Madrid, men sådan tænker jeg ikke.

- Selv om mit hold er ude af form, skal vi forsøge at spile fodbold. Mit udgangspunkt er at score mål.

- Hvis vi får tingene til at fungere, så kan Danmark blive skidegode, mener Hareide.

Den tidligere Malmö FF-træner kommer på sin første opgave som dansk landstræner kort efter sin tiltræden den 1. marts, når Danmark skal spille en venskabskamp mod en endnu ukendt modstander.

Den første vigtige opgave bliver 4. september, når Danmark åbner kvalifikationen hjemme mod Armenien frem mod VM i 2018.

/ritzau/

Dagens Gossip