Hareide vil have mere ud af Eriksen på landsholdet

Skrevet af admin

01/02/2016

Dagens topnyheder

Den tidligere landstræner Morten Olsen blev ofte kritiseret for ikke at få nok ud af Christian Eriksen på det danske landshold.

Og Åge Hareide, der officielt overtager Danmarks A-landshold fra 1. marts, ønsker at få langt mere ud af Tottenham-stjernen.

Hareide vil derfor overvære Eriksen på stadion, når Tottenham tirsdag gæster Norwich i Premier League.

- Jeg tager til Carrow Road tirsdag og ser Norwich mod Tottenham. Jeg vil gerne se Christian i en udekamp, siger Hareide til Ekstra Bladet.

Hareide, som spillede i Norwich i perioden 1982-1984, mener ikke, det er nok at se Eriksen i fjernsynet.

- Det har irriteret mig, når jeg har set Christian Eriksen på tv, at jeg ikke har haft mulighed for at se hans udgangspositioner på banen, når forsvarsspillerne har bolden. Og det ville heller ikke hjælpe, selv om jeg købte en større fladskærm.

- Jeg vil gerne se, hvor han starter, hvor han løber hen, og hvordan han bevæger sig på banen. Det er vigtigt for mig at vide, forklarer Hareide.

Nordmanden ser gerne, at Eriksen sprudler på det danske landshold.

- Det er et nederlag, når du som træner ikke får dygtige fodboldspillere til at fungere på dit hold. Men jeg er overbevist om, at det nok skal lykkes.

- Vi må sammen finde ud af, hvordan vi løser problemet, så vi får det optimale ud af Christians kvaliteter. Det bliver helt afgørende, at vi som hold skaffer mere plads til ham. Det må andre spillere gøre, fordi han ikke er typen, der løber i dybden.

- Christian Eriksen er lidt samme type som Özil. Ja, han er Danmarks Mesut Özil, siger Hareide til avisen.

/ritzau/