Hareides landshold skal spille med høj risiko mod Island

Det danske fodboldlandshold skal spille offensivt og med stor risiko, når Island torsdag venter i landstræner Åge Hareides første kamp i spidsen for Danmark. Midtbanespillere og backs skal fremad banen, og feltet skal fyldes op med spillere.

Det siger Åge Hareide på et pressemøde dagen før testkampen mod Island i Herning.

- Risikoen ligger i det at tage mange mænd med frem i angrebet og være i stand til at holde i bolden, så vi kan slå indlæg og komme til afslutninger. Man kan spille med en eller to angribere og stå med otte-ni spillere tilbage og håbe på, at man rammer noget en eller anden gang.

- Det er ikke min form for fodbold. Jeg vil have midtbanen og backerne frem, og så have en eller anden balance, der kan håndtere det, hvis vi taber bolden. De bedste hold i Champions League spiller også med høj risiko, siger landstræneren.

Landsholdet har kun nået to træninger på græs, inden Hareide første gang får lov til at se sine idéer ført ud i kamp. Onsdagens lukkede træning har haft fokus på offensiven.

- Vi har arbejdet med forskellige faser i spillet. Vi har arbejdet med, hvordan vi skal forsvare, og hvordan vi skal angribe. Onsdag har vi mest arbejdet med angreb. Det handler også om, hvad der sker, når vi taber bolden, hvordan skal vi stå i banen, når vi taber bolden, siger Hareide.

- Spillerne skal have frihed til at løbe op i banen, så vi kan angribe boksen med mange ved indlæg. Det er den del, vi mest har arbejdet med i dag.

Ved tirsdagens åbne træning testede han primært et 3-5-2-system og sekundært 4-4-2. Han vil dog ikke afsløre, hvilke system han sværger til torsdag.

Han kunne dog fortælle, at Daniel Agger og Thomas Delaney, der var de to deltagende spillere på pressemødet, vil være at finde i startopstillingen.

Det er ikke sikkert, at Hareides debutkamp på MCH Arena i Herning bliver for fulde huse. Klokken 12 onsdag var der solgt 9200 billetter til kampen, og DBU forventer, at der kommer omkring 10.000 tilskuere til torsdagens kamp. Der er plads til knap 12.000 tilskuere på stadion.

Under kampen vil de danske spillere bære sørgebind, og inden da vil spillerne sammen med publikum holde et minuts stilhed som følge af tirsdagens bombeangreb i Bruxelles.

/ritzau/

Dagens Gossip