Haribo taber strid om vingummibamser

Skrevet af admin

23/09/2015

Mest læste i dag

En chokoladebamse pakket ind i guldpapir er ikke en krænkelse af Haribos ophavsret, fastslog en domstol i den tyske by Karlsruhe onsdag.

Den tyske slikgigant havde lagt sag an mod den schweiziske chokoladeproducent Lindt, som ifølge Haribo har valgt et design, der ligger for tæt op af Haribos "Gyldne Bjørne", som vingummibamserne hedder på flere sprog.

- Lindts salg af bamseformede chokoladefigurer indpakket i guldfarvet folie med rødt bånd er hverken en krænkelse af Haribos varemærke "Goldbären" eller en ulovlig efterligning af vingummiproduktet, siger domstolen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Haribo slæbte Lindt i retten i 2012, da den schweiziske chokoladeproducent begyndte at sælge sine "Lindt Teddy"-chokolader op til jul.

Lindt siger, at chokoladebamserne er inspireret af de chokoladefigurer, der traditionelt udsendes i forbindelse med en anden højtid, nemlig påskeharerne.

En tysk domstol havde oprindeligt afsagt en kendelse i Haribos favør, men den blev siden omstødt af en appeldomstol, der mente, at Lindts chokoladebamser ikke kan forveksles med Haribos vingummi-klassiker.

I sidste ende blev sagen indbragt for en forbundsdomstol, som altså gav Lindt medhold onsdag.

/ritzau/dpa