Hash-aktion: Sigtet for at sælge 740 kilo hash

13 personer sidder på anklagebænken samtidigt i Københavns Byret torsdag, hvor de er sigtet for at medvirke til salg af store mængder hash på blandet andet Christiania.

De er blandt de omkring 80 personer på hele Sjælland, som i øjeblikket fremstilles for en dommer i grundlovsforhør i Københavns Byret.

De 13 sigtede er hver især anklaget for at sælge mellem 40 til 740 kilo hash i tre forskellige boder på Christiania i perioden fra november 2012 til marts 2014.

I retssalen er der kun mødt seks forsvarere til de mange sigtede, men efter et større puslespil får alle sigtede en forsvarer for resten af dagen.

- Jeg tager herren der, han ser fin ud, sagde en af de sigtede om den skjorteklædte forsvarer.

Størstedelen af de sigtede bærer hættetrøje og løse joggingbukser, ligesom flere har tatoveringer på både hals og hænder.

Mellem de mange korthårede og veltrænede mænd sidder der også en enkelt lyshåret kvinde på 25 år. Hun er sigtet for at have modtaget og opbevaret et stort beløb for salg af 740 kilo hash.

Kvinden var ifølge anklageren vel vidende om, at pengene stammede fra noget ulovligt.

Alle tiltalte nægter sig skyldig, og der er nedlagt navneforbud i retssagen, som dommeren besluttede skulle foregå for lukkede døre trods protester fra både forsvarere og den fremmødte presse.

Alle 13 sigtede blev anholdt torsdag morgen mellem klokken 6.00 og 8.00, og de er i alderen 21 til 56 år.

Anklageren gav udtryk for, at flere af de tiltalte havde tilknytning til rockergruppen Hells Angels, som skulle have betalt en procentdel af omsætning fra hashsalget.

Politiet har torsdag slået til mod mere end 150 adresser på Sjælland som kulminationen på længere tids omfattende efterforskning mod organiserede kriminelle bagmænd.

På en enkelt adresse fandt politiet op mod 150 kilo hash.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip