Hashhandel via visitkort giver 40 dages fængsel

Retten i Aarhus har torsdag afgjort, at to unge mænd fra Aarhus skal idømmes 40 dages betinget fængsel for have solgt hash ved at have omdele visitkort.

På visitkortene stod der "God ryger - du ringer, vi bringer". Visitkortene blev tidligere på året delt ud i postkasser rundt omkring i Aarhus.

Østjyllands Politi afslørede de to 19-årige mænd ved at optræde som agenter. Politimændene ringede til telefonnummeret på visitkortet og bestilte hash fra bagmændene.

Før politimændene kunne bestille hash gennem telefonnummeret, skulle de have rettens tilladelse. Det fik Østjyllands politi tilbage i februar.

De 40 dages betinget fængsel er dog ikke efter anklager Philip Møllers hoved.

- Sagens karakter lægger efter min mening helt klart op til at give en ubetinget fængselsstraf, fordi de to sælgere udgjorde et vigtigt led i en særlig form for pushervirksomhed, hvor man på en meget aktiv måde opsøgte kunder, siger han.

Anklageren krævede 60 dages ubetinget fængsel til de to unge mænd.

Efter hans mening er omdeling af hash-visitkort en pushervirksomhed, der kan anses for grov. Så grov, at den burde udløse en ubetinget straf.

- En ting er at stå klar, hvis en person henvender sig for at købe hash. En helt anden ting er "at banke på døre" for at opfordre folk til at købe hash, siger han.

Philip Møller vil nu nærlæse dommerens præmisser for at vurdere, om sagen skal ankes.

Politiets aflytninger viste, at 67 personer benyttede sig af visitkortets telefonnummer for at købe hash.

De fleste af "kunderne" er sluppet med en bøde eller advarsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip