Hashhandler mister ure, cykler og iPads

Skrevet af admin

13/12/2013

Dagens topnyheder

En af de tunge drenge i den illegale branche, der leverer hash til markedet i Christiana, må vinke farvel til sine dyre ure, flere cykler, iPads og andre værdifulde ting.

Manden er netop straffet med fængsel i tre år i Københavns Byret, som har fundet ham og to andre mænd skyldige i at have solgt et kvart ton hash.

Samtidig har retten fulgt anklagerens krav om konfiskation af en række dyre ejendele, og den samlede værdi er på omkring 700.000 kroner, oplyser politiet. Et af urene er vurderet til cirka 250.000 kroner.

Københavns Politi havde installeret mikroner på værelse 926 på Cab Inn Metro Hotel, hvor manden sammen med to andre i november sidste år diskuterede regnskaber og afregning for hash.

Aflytningen er et af de tungeste beviser i sagen, hvor anklageren dog havde rejst tiltale om leverancer på mindst 340 kilo.

De tre dømte - de to andre har hver fået fængsel i to et halvt år - har taget betænkningstid med hensyn til en eventuel anke til landsretten. Byretten oplyser, at navneforbuddet er blevet udstrakt.

I øvrigt mente politiet, at en af de dømte brugte sin mors bopæl som en alternativ bankboks. Her blev der mindst opbevaret 717.000 kroner, lød påstanden.

Netop forsøget på at klæde hashhandlere af økonomisk indgår i strategien i den særlige politiindsats, som foregår i specialenheden Task Force Pusher Street.

I en anden straffesag, som for tiden behandles i Københavns Byret, risikerer en 34-årig mand at miste designermøbler, motorcykler, jetski og andre ting.

Denne mand, der ved siden af har arbejdet som chauffør og arbejdsmand, er tiltalt for at have håndteret cirka 800 kilo hash.

Indtil nu har politiet beslaglagt cirka syv millioner kroner fra hashhandel med forbindelse til Christiania. Handelsværdien af den beslaglagte hash løber op i 77 millioner kroner, oplyser Task Force Pusher Street.

/ritzau/