Hashhandlere vil betale skat

»Vi kan garantere, at det er ønskescenariet for 99 procent af sælgerne. Alle vil hellere kunne stå her med en lovlig butik,« siger en fremtrædende pusher, som ønsker at være anonym.

Christianias pushere, som hver dag sælger hash fra omkring 25-30 boder på et af Europas største illegale hashmarkeder melder sig dermed ind i diskussionen om Københavns Kommunes forslag om en legalisering af hashsalget i hovedstaden.

Sælgerne ønsker en legalisering af handlen.

»Der er ikke noget, vi hellere vil end at kunne gå op om aftenen og lægge pengene i en døgnboks, ligesom andre købmandsforretninger gør«, siger pusheren.

Det kommer de dog næppe til, hvis man skal tro overborgmester Frank Jensen (S) og justitsminister Morten Bødskov (S).

»Svaret på ethvert forslag om legalisering er på tre bogstaver: N – E J«, siger Bødskov.

»Jeg kan kun give pusherne ét råd: Drop jeres ulovlige aktiviteter, og find et hæderligt arbejde«, siger Frank Jensen.

Det ønske får politikerne dog ikke opfyldt lige med det samme.

»Der har været solgt hash herfra i 40 år, og man må forstå, at efterspørgslen er enorm. Vi kan ikke se, at det er noget, man kan fjerne«, siger en sælger.

Omsætningen på det københavnske hashmarked ligger på mellem 750 millioner og en milliard kroner.

»I Pusher Street er der nok en omsætning over disken på en halv milliard kroner. Dertil kommer et salg via bestillinger«, siger en erfaren sælger.

EUs narkoagenturs tal viser en stabil eller stigende tendens i forbruget af cannabis, og Kim Møller, der forsker i narkokriminalitet ved Center For Rusmiddelforskning, siger, at alle store vestlige byer står i samme dilemma.

»Når forbruget stiger, vokser det kriminelle marked. Dilemmaet er, at når forbuddet håndhæves, kommer man i kamp med det kriminelle marked. Lader man stå til, bliver det endnu mere økonomisk indbringende for lovovertræderne,« siger han til Politiken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip