Hastighedskontrol: 24 bilister kørte for stærkt

Rådet for Sikker Trafik var onsdag med Sydøstjyllands Politi på hastighedskontrol på flere landeveje i Vejle kommune. Det var trafikken på Viborg Hovedvej, Diagonalvejen, Billundvej, Givevej og  Vejle Landevej, der var målet for den store opmærksomhed.

Sydøstjyllands Politi foretog hastighedskontrollen og Rådet for Sikker Trafik fulgte op ved at gennemføre interviews af de bilister, der havde lyst til at medvirke.

Formålet med interviewene var at blive klogere på hvorfor den enkelte bilist overtrådte reglerne, om pågældende tidligere havde gjort noget lignende, og om pågældende var i besiddelse af hjælpemidler til at forebygge hastighedsovertrædelser.

Hastighedskontrollen resulterede i 24 sager, heraf 12 klip og 2 betingede frakendelser. Den højeste målte hastighed var hele 144 km./t. (efter fradrag) mod højest tilladt 80 km./t., hvilket foruden bøden på 5.500 kroner også medfører en betinget frakendelse af førerretten.

Trods denne ganske markante sag er Sydøstjyllands Politi dog ret tilfreds efter dagens indsats. Tilfredsheden skyldes at der efter omstændighederne trods alt var tale om samlet set relativt "få" overtrædelser i forhold til frafikmængden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip