Hatrick sikrer EM-titlen til Spanien

Thiago Alcántara gav tirsdag aften tre gode grunde til, at han fra den kommende sæson enten skal have spilletid i FC Barcelona, eller skifte til Manchester United: Målet til 1-0. Målet til 2-1. Og målet til 3-1.

Anføreren for Spaniens U21-landshold var (igen) den helt store spiller, da spanierne besejrede Italien med 4-2 og genvandt den EM-titel, de snuppede i Danmark så sent som for to år siden.

Fra sin position som offensiv midtbanespiller a la Xavi, der holder ham ude af startopstillingen i Barcelona, bevægede han sig ind i feltet for at score med hovedet, bentøjet efter en brysttæmning, og som sikkerheden selv fra straffesparkspletten, hvilket efter kun 38 minutters spil havde gjort ham til hattrick-helt. United klar med et bud

De seneste rygter fra England går på, at Manchester United er parate til at betale de 18 mio. euro (135 mio. kr.), der står i hans frikøbsklausul, og efter turneringen i Israel og især finalen på Teddy Stadium, er der grund til at tro, at investeringen kan blive en succes, sådan som Chelseas var, da de sikrede sig Juan Mata efter et fantastisk U21-EM i Danmark i 2011.

I det etablerede angrebsspil var det især mellem Thiago og Malaga-talentet Isco på venstrekanten, det eksploderede, og da Golden Player-titlen efterfølgende skulle uddeles for turneringens bedste spiller, stod valget mellem netop de to.

Lidt overraskende var det Isco, målskytten til 4-1, der løb med den fine individuelle titel, og ligesom Thiago gav han ikke bare i finalen og med sin udnævnelse, men igennem hele turneringen masser af gode grunde til at få lov at komme videre i sin karriere.

Sjovt nok er det rivalerne til Barcelona og Manchester United, Real Madrid og Manchester City, der lige nu fører kampen om hans underskrift i det kommende transfervindue. Argumentet for, at det bliver Manchester City, der får ham for de 30 mio. euro (225 mio. kr.), der kræves, blev for nylig stærkt forbedret, da den tidligere Malaga-træner, Manuel Pellegrini, skrev under med netop den for den kommende sæson.

Med Thiago og Isco som de mest fremtrædende var det i klassisk spansk stil, og næsten nøjagtig som i de rigtig voksnes EM-finale sidste år, Spanien, der dominerede sin italienske modstander ved at have bolden på fødderne det meste af tiden og ved tålmodigt at køre den rundt, indtil åbningerne opstod.

Man kunne måske hævde, at U21-holdet spillede med lidt højere risiko end A-landsholdet, og at italienerne på U21-niveau var mindre nedspillede og mere friske end deres ældre landsmænd var for et år siden, hvilket gør 4-2 resultatet nogenlunde lige så passende, som 4-0 resultatet var ved det rigtige EM.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip