Hattrick af Rieks holder IFK Göteborg på toppen

16/08/2015

IFK Göteborg vandt søndag eftermiddag med hele 4-0 hjemme over Häcken og har fortsat en god chance for at vinde det svenske mesterskab.

Det var med en dansker i målhopla, at sejren kom i hus. Den tidligere Esbjerg-spiller Søren Rieks sørgede for de tre første mål i fodboldkampen fra sin position på svenskernes venstrekant.

Søren Rieks bragte IFK Göteborg foran 1-0 efter 37 minutter, og efter en times spil fordoblede han føringen.

Fire minutter senere øgede Søren Rieks til 3-0 og fuldendte sit hattrick, inden han kunne lade sig udskifte kort efter.

Haitam Aleesami, som også lagde op til Søren Rieks' andet mål, fuldendte storsejren med kampens sidste mål fem minutter før tid.

Den centrale midtbanespiller Mads Albæk fik sin debut for IFK Göteborg efter skiftet fra den franske klub Reims. Albæk blev skiftet ud 10 minutter før tid.

Jakob Ankersen spillede - som den tredje dansker på midtbanen - hele kampen for hjemmeholdet.

IFK Göteborg fører nu den bedste svenske fodboldrække med 41 point efter 20 kampe.

Elfsborg med den danske målmand Kevin Stuhr Ellegaard på holdet vandt senere søndag 2-0 hjemme over Djurgården og dufter også guld.

Elfsborg er med sejren placeret på andenpladsen med 41 point, men holdet har en dårligere målscore end IFK Göteborg.

AIK Stockholm, som søndag vandt 2-1 hjemme over Kalmar, har 39 point på tredjepladsen.

Norrköping har 38 point på fjerdepladsen, men holdet har spillet en kamp færre end IFK Göteborg, Elfsborg og AIK Stockholm.