Havepasning og mobiltelefon var ikke nok til skunkdom

Skrevet af admin

21/12/2015

Mest læste i dag

Tre vietnamesiske mænd var mandag i Københavns Byret tiltalt i en sag om et skunklaboratorie i en villa på Amager, men kun to af dem blev dømt.

- Jeg synes, det er den rigtige frifindelse, da det ikke er blevet bevist, at min klient havde nogen tilknytning til produktionen af skunk i villaen, siger den frifundne 28-årige mands forsvarsadvokat, Poul Helmuth Petersen, til Ritzau.

Den frifundne vietnameser har fortalt i retten, at han kun har besøgt huset to gange - den ene gang for at slå græs og den anden gang for at besøge de to vietnamesere, som mandag blev dømt for at passe de ulovlige planter.

Da politiet kom ud til huset, anholdt de manden, da han flere gange kørte forbi huset. Manden var i besiddelse af en Nokia-telefon, som var identisk med nogle telefoner, som de to dømte havde.

Men det mente domsmandsretten ikke var nok til at dømme manden, og han blev frifundet.

En af de dømte har ved et tidligere retsmøde forklaret, at han troede, det var urter mod sygdom, han passede.

Retten lagde til grund for dommen mod de to mænd på 31 og 40 år, at de har haft "en underliggende rolle" i produktionen, og at de har haft funktion af gartnere i huset.

Det var en kvinde, der i februar lejede huset, og hende leder politiet stadig efter.

De to mænd blev også dømt for at have stjålet strøm fra energiselskabet Dong.

De blev frikendt for hærværk mod huset, da retten ikke fandt det bevist, at de havde nogen andel i ombygningen til skunklaboratorie.

Ved anholdelsen af de tre mænd fandt man ifølge anklageskriftet 495 hampplanter og udstyr til fremstilling af store mængder skunk.

Den 40-årige blev idømt et år og tre måneders fængsel, udvisning af Danmark og et indrejseforbud på 12 år.

Den 31-årige blev idømt ni måneders fængsel, udvisning og indrejseforbud i seks år. Begge modtog dommen.

/ritzau/