Havfruen har siddet på Langelinie i 100 år

23. august 1913 løftedes sløret for bronzestatuen, som hører til på stenen på Langelinie. Flere gange i sit lange liv har hun mistet hovedet, er blevet malet på og er blevet væltet af sin sten. Men hun bliver siddende, og hun har stor betydning for Danmark, siger administrerende direktør i Wonderful Copenhagen Lars Bernhard Jørgensen.

»Selv om Den lille Havfrue er en historisk figur, har hun fortsat en stærk budskabskraft. Det er måske fordi, hun symboliserer noget universelt, nemlig driften mod frihed og betydningen af at række ud mod en verden,« siger han og fortsætter:

»Samtidig forbinder vi hende selv med noget meget dansk. En historie skrevet af H.C. Andersen, måske Danmarks første globalist, som forstod betydningen af at række ud og tage verden til sig. Noget, vi mere end nogensinde i dag har brug for.«

København fejrer havfruens 100 år fredag, hvor kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev (V) ønsker officielt tillykke, og hvor 100 levende havfruer springer i vandet og danner tallet 100 i vandet rundt om statuen. Det sker til tonerne af »Congratulations« spillet af Tivoli-Garden.

Dagens Gossip