Havmølleparker redder Dongs indtjening

På trods af den lave oliepris klarer Dong Energy sig fornuftigt gennem de første ni måneder af 2015.

Det fremgår af selskabets regnskab torsdag.

Dong Energys resultat efter skat lander på 3,2 milliarder kroner, hvilket er 2,4 milliarder kroner mere end samme periode sidste år.

Selskabets driftsindtjening voksede med 14 procent i sammenligning med samme periode sidste år, og udviklingen skyldtes blandt andet øget produktion af havmølleparker, skriver Dong i regnskabet.

Det betyder, at Dong er et af de få europæiske energiselskaber med vækst, lyder det.

Resultatet for de første ni måneder betyder samtidig, at Dong fastholder sine forventninger til resten af 2015.

- Jeg er meget tilfreds med regnskabet, hvor vi har set, at vores vindafdeling og olie- og gasdivision bidrager flot til indtjeningen, siger finansdirektør Marianne Wiinholt til Ritzau.

Finansdirektøren fortæller, at de lave oliepriser fortsat bliver den vigtigste opgave at løse i fremtiden.

- Vi er udfordret af de lave olie- og gaspriser, men vi er heldigvis noget bedre stillet, end vi kunne have været, siger hun.

Hun tilføjer, at Dong har været gode til at få afdækket en væsentlig del af sin olieeksponering, inden oliepriserne faldt.

Dong kunne onsdag fortælle, at man har truffet den endelige investeringsbeslutning om at opføre havmølleparken Walney Extension, der efter planen skal stå færdig i 2018 og til den tid vil være verdens største havmøllepark.

Parken kommer til at ligge cirka 19 kilometer fra den engelske vestkyst i det Irske Hav og består af 40 havmøller fra MHI Vestas Offshore Winds, der hver skal levere otte megawatt og 47 havmøller fra Siemens, der skal levere syv megawatt hver.

I alt vil havmølleparken i 2018, når hele parken er i drift, producere 660 megawatt.

Dong er i øjeblikket i gang med at planlægge sin børsnotering. Ifølge selskabets plan skal børsintroduktionen gennemføres i løbet af det næste halvandet år.

/ritzau/

Dagens Gossip