Havnebestyrelse i Vejle får lov til at blive trods beskyldninger om frås

Bestyrelsen for Vejle Havn får lov til at fortsætte.

Det står klart efter et møde i byrådet, hvor 15 stemte imod, at bestyrelsen skulle gå af, mens 14 var for.

Så det var på et hængende hår, at bestyrelsen, som har været under hård kritik for at bruge skatteborgernes penge, fik lov til at fortsætte.

På fem år har havnebestyrelsen haft et muligt overforbrug af kommunale midler på omkring 600.000 kroner.

Det gælder alt fra rejser på businessclass og i privatfly til dyre vine samt indkøb af børnetøj, briller, droner og jagtudstyr.

Overforbruget og det mulige misbrug af offentlige midler i bestyrelsen for Vejle Havn har allerede kostet tidligere havnechef Per Kristiansen en bortvisning og en politianmeldelse.

Derudover har også havnebestyrelsens formand, Torkild Christensen (DF), samt tidligere formand Leif Skov (S) forladt bestyrelsen.

Uregelmæssighederne i forbruget på havnen var årsagen til, at byrådet onsdag skulle tage stilling til en række punkter om Vejle Havn. Fem partier fremsatte forslagene i midten af oktober.

Et af punkterne var en opfordring om, at havnens bestyrelse skulle gå af. Men efter en afstemning blandt byrådets partier står det altså nu klart, at bestyrelsen får lov til at fortsætte.

Det var partierne S, SF, R og Enhedslisten, der stemte for, at bestyrelsen skulle gå af, men uanset, hvordan stemmerne havde fordelt sig, ville de fem byrådsmedlemmer ikke kunne blive tvunget til at trække sig fra bestyrelsen, men blot opfordret.

Ifølge Vejle-borgmester Arne Sigtenbjerggaard (V) var det forventeligt, at et flertal vil være imod at bestyrelsen gik af.

- Alle ved udmærket godt, at der sidder et helt byråd, der også har et ansvar. Selvfølgelig har bestyrelsen det største ansvar, men det vigtigste er, at den her proces bliver kørt til ende. Og så skal vi sørge for at få bestyrelsen professionaliseret.

Spørgsmål: Skal de mange penge betales tilbage?

- Sagen ligger nu hos politiet og ved Statsforvaltningen, så det må de afgøre.

/ritzau/

Dagens Gossip