Havnefogeder ved Limfjorden: Der var lidt frisk vind

I Lemvig Havn har man ikke mærket det store til nattens storm. Det fortæller Svend Aage Lauridsen, der er havnefoged i Lemvig Havn.

- Det er stille og roligt. Der er lidt højvande, men ellers er der ingenting. Vandet står 10-15 centimeter over kajen, det er det hele. Så det er ingenting. Vi er sluppet billigt, siger han til Ritzau mandag formiddag.

Langs den jyske vestkyst blev der ellers målt vindstød på op imod 40 meter i sekundet flere steder først på aftenen søndag. Det betød forhøjet vandstand i Limfjorden, men det førte ikke til alvorlige skader.

- Der har været lidt frisk vind, men vi har ingenting, der er væltet eller noget, siger Svend Aage Lauridsen.

Den melding går igen i Thyborøn Havn ved Limfjordens vestlige udløb, hvor en sunket jolle er det eneste, der er noteret på tabslisten. Det fortæller Theis Christensen, havnekaptajn i Thyborøn Havn.

- Vores kaj er rimelig høj. Der var nogle enkelte lave kaje, hvor der var lidt vand, og der er selvfølgelig en enkelt elstander, der er smuttet i svinget, men ellers har der ikke været noget, siger han.

Theis Christensen fortæller, at kajanlægget i Thyborøn Havn ligger højt, men at smertegrænsen går ved en forhøjet vandstand på omkring 180 centimeter.

Længere sydpå på den jyske vestkyst i Thorsminde Havn ramte stormen dog noget voldsommere. Flere virksomheder på havnen har fået vand i kældrene og elstandere er gået i stykker.

Det siger Leif Jensen, havnechef i Thorsminde Havn.

- Vores vandstandsmåler gik i stykker ved tre meter og 26 centimeter, så jeg vil tro vandstanden var omkring 3,30. Tre meter er for meget. Hvis vi kan holde den under to meter, så er det fint, siger Leif Jensen.

Havnechefen fortæller, at det var efter et skifte i vindretningen natten til søndag, at vandstanden pludselig steg voldsomt.

- En prognose fra DMI sagde to meter, måske to meter og 50. Det var i det lag, men lige pludselig drejer vinden en lille smule, og så stiger vandstanden over en meter inden for en halv time, siger Leif Jensen.

/ritzau/

Dagens Gossip