Havørneungen er blevet ringmærket

Havnørneugen på Lolland har efterhånden vokset sig stor, og forleden blev den ringmærket, så man også fremover kan følge dens liv og færden.

Siden begyndelsen af maj har nysgerrige via web-kamera kunnet følge den lille havørneunges liv i reden i Fugleværnsfondens reservat i Saksfjeld-Hyllekrog på Lolland. Og den 9. juni fik den en uventet gæst, da ringmærkeren fra Dansk Ornitologisk Forening lagde vejen forbi.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Ørneungen blev forsigtigt lagt i en kartoffelsæk og bragt ned på jorden. Ørnereden sidder nemlig 15 meter oppe i et træ, og det er derfor en del lettere at håndtere den store fugl i jordhøjde. Det skriver dof.dk.

Da man nu alligevel havde fat i ungen, blev den også hurtigt undersøgt. Det viser sig, at være en sund hunfugl i god stand. Ungen vejede 4700 gram.

Efter bare et kvarter var den unge havørn tilbage i reden, og kort efter begyndte forældrene, der havde holdt sig i nærheden, at fodre den igen.

Ornitologerne forventer, at ungen bliver i reden et par uger endnu. Men når dens svingfjer er vokset helt ud, vil den hurtigt få luft under vingerne og flyve hjemmefra.

Dagens Gossip