Havslanger knalder udenom: Se den nye hybridart her

Muldyret er en kendt hybrid mellem et æsel og en hest. Men muldyr kan ikke formere sig, fordi muldyrhingsten er ufrugtbar.

Nu har tre forskere fra henholdsvis Danmark og Australien fundet en usædvanlig hybrid mellem to havslangearter i Timorhavet. Og den adskiller sig fra andre hybrider i dyreriget, fordi den - i modsætning til muldyret - kan videreformere sig.

Se billederne af den nye hybrid-art, som er resultatet af en hemmelig affære mellem to havslangearter, i et galleri hos Videnskab.dk.

»Den slags hybrider finder vi ikke andre steder i dyreriget. Vi har fundet op til tre generationer af den her hybrid, hvilket indikerer, at hybriderne formerer sig med hinanden. Det er ret usædvanligt,« siger Arne Redsted Rasmussen, lektor i biologi ved Konservatorskolen i København. Han har stået i spidsen for flere forskningsekspeditioner til Timorhavet.

Læs også hos Videnskab.dk: Dansker finder giftig havslange med to hoveder

Under ekspeditionen ledte forskerne ikke specifikt efter havslange-hybriden. De skulle egentlig undersøge Timorhavet mellem Indonesien og Australien for forskellige arter, heriblandt havslangerne, hvis bestand har været på retur siden 1990'erne.

Men under undersøgelserne hev forskerne en havslangeart ombord på deres forskningsskib, som de ikke havde set før.

»Jeg kunne simpelthen ikke identificere den, da vi fik den op i hånden. Normalt vil jeg ikke have problemer med at identificere havslanger, da jeg har arbejdet med dem i 30 år,« fortæller Arne Redsted Rasmussen.

Læs også hos Videnskab.dk: Forskere barberer bizar penis

Havslange-hybriden er en blanding af den sjældne havslange Aipysurus fuscus og den mere almindelige art Aipysurus laevis.

Forskerne kan ikke forklare, hvorfor de to arter pludselig er begyndt at parre sig med hinanden. Men de er bange for, at den sjældne art er i fare for at uddø.

Se billederne nedenunder...

Af Videnskab.dk.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip