HB Køge vinder i 1. divisions 'tyvstart'

1. divisions topstrid ventes at blive et anliggende mellem AC Horsens og Silkeborg, men torsdag aften tyvstartede landets næstbedste række uden de to favoritter på banen.

Premieren blev en kamp mellem to af de hold, der måske kan byde de to nedrykkere fra Superligaen op til dans i valsen om de to oprykningsbilletter til den bedste række, og her viste HB Køges 'svaner', at de agter at bide fra sig.

HB Køge tog imod Lyngby, og det opgør startede med lidt dramatik, da gæsternes Ryan Laursen måtte behandles for en flænge ved det ene øje og en læge måtte tilkaldes over stadion-højtaleren.

Backen kom på banen igen, men efter 21 minutters spil sortnede det alligevel for gæsterne.

HB Køges Jeppe Kjær bragte sjællænderne i front, og angriberen, der er kommet til fra Roskilde sidste år, viste sig kampen ud som et farligt bekendtskab. Veteranen med det velkendte pandebånd, Morten Karlsen, var ikke kun arbejdsom på den centrale midtbane, men var også dygtig til at finde Jeppe Kjær i de små rum.

Der var plads til HB Køges offensive elementer. Lyngbys forsvar virkede ikke helt afstemt i forhold til placeringer, og her venter der et stykke organisatorisk arbejde for klubbens ny cheftræner Johan Lange.

Han er kommet til efter et mislykket ophold i engelske Wolverhampton sammen med Ståle Solbakken efter at have vundet ry som et stort trænertalent i sin tid som assistent i FC København.

Nu skal Johan Lange stå på egne ben og i spidsen for den genopbygningsproces som Lyngby står over for. Efter nedrykning fra Superligaen i 2012 så kiksede det for de kongeblå med en omgående tilbagevenden til det fornemme selskab i den forgangne sæson.

Her kostede manglende skarphed de afgørende point i kapløbet med Viborg og FC Vestsjælland, og nu er der andre nedtonede ambitioner på dagsordnen på Lundtoftevej.

Væk er erfarne Thomas Rasmussen samt stortalentet Yussuf Poulsen, der er solgt for en rekordsum til RB Leipzig samt den tyske midtbanespiller Fanol Perdedaj, som er vendt hjem til Hertha Berlin. Desuden er Kim Aabech og Ayoub Sørensen gået til FC Nordsjælland og Sønderjyske.

Til gengæld havde Lyngby et es i ærmet. Efter en times spil sendte Lyngby Andreas Granskov på banen - angriberen figurerede ikke i gæsternes spillertrup og har senest været på kontrakt i belgiske Mouscron og været et emne for FC Vestsjælland.

Lige lidt hjalp det. Lyngby forsømte efter pausen at få sat første halvlegs mest driftige spiller, Ryan Laursen i scene, og offensiven stagnerede. I de døende minutter slog Jeppe Kjær så til igen og sikrede premiere-sejren med 2-0.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip