H.C. Andersens grav er blevet skændet med graffiti

Skrevet af admin

07/06/2015
Polfoto

Mest læste i dag

Den danske digter og eventyrforfatter H.C. Andersens grav er blevet udsat for hærværk. Ukendte gerningsmænd har skrevet "Fuck Danmark" med en sølvfarvet tusch, og længere nede på stenen står der "69!".

Det blev meldt til politiet lørdag aften og i første omgang sat i forbindelse med et gravskænderi på den muslimske gravplads i Brøndby.

Men der er formentlig ingen sammenhæng, fordi graffitien på digterens gravsten på Assistens Kirkegård på Nørrebro i København har været der i flere dage, oplyser Københavns Politi søndag.

Hærværket på Den Muslimske Gravplads i Brøndby skete fredag aften, da ukendte gerningsmænd væltede 50 gravsten og knækkede nogle af dem.

- Det var helt oplagt, at drage en parallel mellem de to hændelser, men vi har fået flere henvendelser fra borgere, der oplyser, at hærværket på H.C. Andersens gravsten ikke er friskt. Det er sket tidligere end fredag aften, oplyser vagtchef Henrik Stormer, Københavns Politi, søndag.

På baggrund af folks forklaringer hælder politiet til, at hærværket mod digterens gravsten snarere er sket onsdag.

Det er dog først efter omtalen af hærværket i Brøndby, at nogen har hæftet sig ved det sølvfarvede graffitihærværk på digterens gravsten. Ikke før lørdag aften klokken 20.40 slog en forbipasserende alarm og henledte politiets opmærksomhed på sagen.

Indtil videre har politiet ingen mistænkte.

Foreløbig er der taget billeder på stedet og bestilt rengøring. Desuden har politiet opfordret eventuelle vidner til at lade høre fra sig.

- Vi ser alvorligt på det, sagde vagtchef Henrik Brix, Københavns Politi, tidligere til Ritzau.

- Lige nu har vi få spor. Vi har et sålaftryk, men det er jo et meget besøgt sted, så det kan blive svært. Vi håber på at finde tuschen og har ledt efter den i skraldespande, sagde han.

Politiet har ikke fået meldinger om, at andre gravsteder på Assistens Kirkegård skulle være blevet udsat for hærværk.

/ritzau/