Hebdo-journalister afviser sammenligning med Texas-skud

At to mænd affyrede skud mod et arrangement, hvor tegninger af profeten Muhammed blev udstillet, kan ikke sammenlignes med attentatet, der fandt sted i redaktionslokalerne hos satiremagasinet Charlie Hebdo i januar.

Det siger to Hebdo-journalister i programmet Charlie Rose på den amerikanske tv-station PBS, efter at kommentatorer har være hurtige til at drage paralleller mellem skudangrebet mod udstillingen i Texas og attentatet i Paris, hvor 12 mennesker blev dræbt.

- Der er absolut ingen sammenligning, siger Jean-Baptiste Thoret, der er filmanmelder på Charlie Hebdo og slap levende fra angrebet, fordi han kom for sent på arbejde.

- Du har en, som du selv siger det, en form for anti-islamistisk bevægelse i Texas. Det er slet ikke det samme som Charlie Hebdo, siger Thoret i programmet, der ifølge AFP har frigivet interviewet før udsendelsen.

Også satiremagasinets chefredaktør, Gérard Biard, afviser, at der kan findes ligheder mellem angrebet i Paris og angrebet i Texas, hvor en islamkritisk organisation udstillede tegninger efter en konkurrence om den bedste Muhammed-karikatur.

De to mænd blev dræbt af politiet, før de nåede ind i bygningen, hvor arrangementet fandt sted.

- Vi organiserer ingen konkurrencer. Vi gør blot vores arbejde. Vi kommenterer nyhederne. Når Muhammed dukker op i nyhederne, tegner vi Muhammed. Men er han ikke i nyhederne, tegner vi ham ikke, siger Biard til PBS-programmet.

- Vi kæmper mod racisme, og vi har intet at gøre med disse mennesker (arrangørerne bag Texas-udstillingen, red.), tilføjer han.

Skyderiet i USA fandt sted i Garland, en forstad til Dallas. De to mænd bar automatvåben og åbnede ild mod en politibil ved Curtis Culwell Center, hvor arrangementet fandt sted.

Hovedtaleren ved arrangementet i Texas var den kontroversielle, hollandske politiker Geert Wilders, som er på al-Qaedas dødsliste. Han havde netop holdt sin tale, da skuddene faldt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip