Hed Dortmund-flirt: Eriksen roser karisma-kongen Klopp

Men netop nu peger pilen mod Dortmund for den klejne kreatør fra Ajax Amsterdam. Ifølge sporten.dks tyske pressekilder har de tyske Champions League-finalister lagt sig fast på, at Eriksen skal iklædes den sort-gule trøje.

Et skifte kan blive en realitet, før vi ved af det, og går det, som tyskerne vil, skal dansk fodbolds største midtbanetalent i næste sæson træne og spille under en af Europas dygtigste og mest karismatiske trænere, fodboldprofessoren Jürgen Klopp.

Og sker det, vil det passe Eriksen ganske glimrende.

- Jürgen Klopp virker som en rigtig god træner og en rigtig god person, siger Christian Eriksen til sporten.dk.

- Det kan betyde meget for mig, at få en karismatisk træner med en forkærlighed for unge spillere. Det er træneren, der sætter holdet, så det er vigtigt for mig at have en træner, jeg stoler på og har et godt forhold til, fortsætter landsholdsspilleren.

Tre et halvt år efter debuten i den hollandske Æresdivision, finder Eriksen efter alt at dømme en ny legeplads denne sommer, men fynboens prioriteter har ændret sig.

Tidligere var Spanien drømmedestination, men sådan forholder det sig ikke længere. Paella har set sig overhalet af sauerkraut og fish & chips.

- Det har ændret sig. Jeg ville ikke have noget imod, hvis der var noget spændende i Spanien, men måske skal jeg prøve mig selv af i en anden liga, siger Eriksen, der nu kigger mod Tyskland og England, hvor de store bejlere holder til.

- Det er to forskellige ligaer, men alligevel ligner de hinanden. Den tyske liga er på vej op, hvor Premier League er nu. Derfor foretrækker jeg heller ikke den ene frem for den anden. Det regner også lige meget i England og Tyskland, griner Eriksen.

Dortmund og Jürgen Klopp står derfor godt i billedet. Christian Eriksen kræver næppe megen overtalelse, hvis først Ajax Amsterdam har accepteret et bud fra Ruhr-området.

Projektet hos tyskerne passer perfekt til de krav, Eriksen har til en kommende arbejdsgiver.

- Det vigtigste er, hvad jeg selv føler for. Min næste klub skal give udtryk for, at de rigtig gerne vil have mig. Jeg skal også selv føle, at det er et godt sted, og så skal spillemåden og tankegangen passe til mig. Jeg skal jo ikke til en klub, hvor de spiller med lange bolde, slutter en dansker, der inden længe kan være tabt for Ajax.

Dagens Gossip