Hedebølge truer: Wozniacki holder hovedet koldt

Verdens bedste tennisspillere får det mere end almindeligt hedt i den kommende uge i australske Melbourne, hvor årets første grand slam-turnering går i gang.

Ifølge vejrudsigten stiger temperaturen fra midt i 30'erne mandag til over 40 grader tirsdag og dagene efter.

Netop tirsdag lokal tid skal Caroline Wozniacki i kamp for første gang ved Australian Open, men danskeren frygter ikke hedebølgen.

- Varmen påvirker alle. Men man bliver bare nødt til at holde fokus så meget som muligt på bolden og lade være med at tænke på, hvor varmt det er, for det er lige så varmt for den anden, siger hun.

Hun har tidligere spillet under ekstrem varme. Blandt andet for et år siden i Sydney, hvor temperaturen målt ved banen oversteg 50 grader.

- Man skal drikke en masse vand og så holde hovedet koldt - rent bogstaveligt, smiler tennisspilleren, der møder spanske Lourdes Dominguez Lino i første runde.

Australian Open har en varmepolitik, der betyder, at kampe eksempelvis kan blive afbrudt under ekstreme varmeforhold - eller at taget kan blive rullet over for at skærme for solen.

De kvindelige spillere kan samtidig få en pause mellem andet og tredje sæt under særlige betingelser.

Selvom varmegraderne ofte ligger omkring 40 i kampugerne i Melbourne, er det dog sjældent, at spillet bliver stoppet.

Verdensetteren Serena Williams ser ikke frem til de varme dage, men hun kan godt håndtere den, siger hun.

- Jeg har trænet i varmen hele mit liv. Jeg tror, at jeg er ret vant til det, siger amerikaneren, der har base i Florida.

- Varmen i Melbourne er dog helt anderledes end nogensomhelst anden varme. Men det er okay. Jeg skal bare være klar til at spille under alle forhold, fortsætter hun.

Sidste års vinder, Victoria Azarenka, lader sig heller ikke skræmme af temperaturerne.

- Jeg har spillet her i omkring otte år. Det er ikke noget nyt at spille i varmen. Jeg nyder det faktisk, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip