Hedt på Cypern

Den første tid på Cypern har været begivenhedsrig for Mikkel Beckmann.

- Jeg er blevet så cypriotisk, at jeg sidder indenfor med aircondition på, fordi det er så varmt. Lige nu er her 37-38 grader, så det er næsten for varmt til at være udenfor og næsten for varmt til at spille fodbold, siger Mikkel Beckmann i telefonen fra den cypriotiske hovedstad Nicosia.

Her kan han sidde i sit kølige hus omgivet af varme, bjerge og strande, og som den første dansker nogensinde konstatere, at han er blevet cypriotisk mester. Apoel Nicosia blev mester uden at spille sidste weekend, da resultaterne flaskede sig sådan, at klubben nu er otte point foran den nærmeste efterfølger med to kampe tilbage.

- Selv om vi ikke selv kunne afgøre det, fordi vi tabte på hjemmebane, var det fantastisk at blive mester for andet år i træk, siger Mikkel Beckmann med hentydning til sit danske guld med FCN.

- Især i år har presset været enormt i klubben fra fansene, fra bestyrelsen og alle andre. Da jeg kom herned efter vinterferien, var der jo tæt på at være krise, fordi vi var seks point bag førerholdet. Men vi formåede at sætte en slutspurt ind, og man kan fornemme, at det har været sindssygt vigtigt for klubben at vinde dette mesterskab, siger Beckmann.

I tvivl om forventinger

Med sin 10’er-attitude på banen, et frisparksmål i Champions League mod Juventus og sin status som dansk mester var der store forventninger til Beckmann i Apoel. Hvorvidt de er indfriede, er Mikkel Beckmann selv lidt i tvivl om.

- Der var store forventninger til mig, da jeg kom herned. Det startede fint, jeg fik lavet fire assists og to mål i 10 kampe, hvor nogle af dem har været som indskifter. Jeg spillede stort set alle kampe, og vi gik ind slutspillet, hvor vi fik gummiben. Vi spillede elendigt, jeg spillede også skidt og kom på bænken og fik nogle minutter her og der, siger han og fortsætter:

- Så det har faktisk været et lidt blandet halvår. Men det vigtigste har været, at jeg har været med til vende en seks point-afstand til førerholdet til, at vi vinder med otte point. Så et eller andet har vi gjort rigtigt, og noget har jeg vel gjort rigtigt, siger Beckmann, der er blevet imponeret over niveauet hos topholdene på Cypern.

- På de fire-fem øverste hold er der et rigtigt godt niveau, men de nederste hold har ikke nogen god økonomi og er ikke engang fuldtidsprofessionelle, så dér er niveauet ikke prangende. Men jeg er blevet meget overrasket over det høje niveau på de øverste hold, og jeg er overbevist om at de øverste hold hernede kunne ligge i toppen af Superligaen.

Ingen badeferie

Selv om solen skinner, de lange strande trækker og mesterskabsguldet glimter om kap med Middelhavets lune vand, så har alt ikke været en badeferie på Cypern for Beckmann. I marts ramte den økonomiske krise Cypern, bankerne lukkede, og cyprioterne kunne ikke hæve deres penge

- Det har ikke kunnet undgås, at folk hernede er berørte af det. Det har været et meget stort emne blandt spillerne, for de har ikke vidst, om de har haft penge eller ikke har haft penge i banken. Naturligvis skal vi på holdet fokusere på fodbold, men det har været umuligt ikke at tænke over konsekvensen af, at man får taget alle sin penge i banken, og at man samtidig ikke kan få penge ud af landet, siger han.

- Jeg vil ikke sige, der har været panik på holdet, men jeg kunne godt mærke på mine holdkammerater, at det har påvirket dem. Der har været spillere fra holdet, der decideret har mistet penge, men jeg er heldigvis ikke røget ind i noget endnu. Jeg kan ikke udelukke, at der sker noget med mine penge, men så vidt jeg ved jeg er gået fri, siger Beckmann.

- Vi har også oplevet, at der har været ballade og demonstrationer på gaderne, men det er heldigvis ved at gå i sig selv igen. Hvis Cypern har fået en redningspakke, der er god nok, skal det nok køre igen, men om det er nok, vil tiden vise, siger han.

Vil spille Cl

Selv om Apoel er øens største klub med den største og mest fanatiske fanskare vil en plads i næste sæsons CL alligevel lune gevaldigt i pengekassen. Klubben skal spille kvalifikation, og selv om Beckmann håber på CL, peger han på, at holdet lige nu ikke er så stærkt som det, der slog FCK ud i 2009.

- Vi vil sindssygt gerne spille CL. Man kender jo Apoel i Danmark fra dengang, vi slog FCK ud og kom til kvartfinalen, så det er noget, alle skriger på hernede. Men der har også været store udskiftninger i truppen, og vi er mange spillere, der skal spilles sammen, så om niveauet er til kvartfinale igen, tvivler jeg på lige nu, siger han.

Fra sit kølige hjem. Det er for varmt at gå udenfor, som han siger. Varmen har dog været god for en ting, nemlig hans ben, der i Danmark ofte har været ukampdygtige.

- Det er godt for mine danske ben, at jeg er kommet ned i varmen. Jeg er ikke løbet ind i en eneste skade, så vejret har hjulpet på mine gamle ben, siger Beckmann, der indtil videre er positiv over for sin nye tilværelse.

- Jeg fortryder på ingen måde skiftet. Lad os nu se hvor lang tid det holder, og selv om den første tid har krævet tilvænning, fordi jeg er den eneste fra Vesteuropa på holdet, så er jeg virkelig positiv over for den første tid hernede. Jeg har det godt. Livet hernede er rigtigt godt, familien har det godt, og naturligvis hjælper det, at her er varmt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip