Hegn skal få flygtninge i de rette tog i Kastrup

Skrevet af admin

23/12/2015

Dagens topnyheder

Et hegn er ved at blive opført mellem to togspor på Kastrup Station for at sikre, at flygtninge og migranter ikke snyder sig om bord på togene og uden om id-kontrollen.

Hegnet skal stå klar, når id-kontrollen af togpassagerer mellem Danmark og Sverige bliver effektueret fra 4. januar, bekræfter Lene Gebauer Thomsen, kommunikationschef i Sund og Bælt over for Ritzau.

Ifølge Sund og Bælt, der ejer stationsbygningen, er der foretaget en sikkerhedsmæssig vurdering af forholdene på Kastrup Station, og opførelsen af hegnet er siden blevet godkendt af Banedanmark.

Hegnet er allerede under opførelse. Det opstilles på en cirka 325 meter lang strækning på stationen.

Sund og Bælt kalder det for "et standardhegn", som også bruges på byggepladser og ved sportsbegivenheder.

- Vi opfører hegnet i forbindelse med de øvrige foranstaltninger, som DSB foretager op mod 4. januar, skriver Lene Gebauer Thomsen i en sms til Ritzau.

Fremover skal samtlige togpassagerer, der skal til Sverige fra Danmark, igennem en id-kontrol, som DSB kommer til at stå for. Det sker efter krav fra den svenske regering.

Samtlige tog til Sverige kommer ifølge TV2 til at afgå fra den sydlige perron på Kastrup Station, og derfor skal det med hegnet sikres, at kun personer, der har været igennem kontrollen, får adgang til perronen.

På sin hjemmeside forklarer Sund og Bælt yderligere:

- Hegnet skal forebygge, at passagerne krydser sporene og således minimere risikoen for ulykker.

Cirka 15.000 mennesker pendler over Øresund, og heraf cirka 7000 hver dag, har Britt Andresen, chefanalytiker ved Øresundsinstituttet, tidligere vurderet over for Ritzau.

DSB kommer nødtvungent til at stå for selve kontrollen af de mange rejsende. Men hvordan etaten har tænkt sig at løse udfordringerne, vil først blive meldt ud, når alt er klappet og klart, lyder svaret fra DSB til Ritzau onsdag morgen.

Hvornår det så bliver, ventes meldt ud en af dagene.

Hos Sund og Bælt siger kommunikationschef Lene Gebauer Thomsen til Ritzau, at "DSB kommer med en samlet udmelding efter weekenden".

/ritzau/