Helbredet stopper 3F-formand

Efter adskillige år som en af de mest fremtrædende folk i den danske fagbevægelse har Poul Erik Skov Christensen valgt ikke at genopstille som formand for fagforeningen 3F af helbredsmæssige årsager.

»Jeg har indenfor de seneste få dage konstateret, at tidligere problemer med mit helbred desværre er kommet tilbage. Jeg har været af den overbevisning, at jeg havde lagt de problemer bag mig, men må desværre indse, at det ikke har været tilfældet,« siger Poul Erik Skov Christensen i en pressemeddelelse.Han har været en del af toppen i den danske fagbevægelse, siden 1995, hvor han blev valgt som forbundsformand for specialarbejderforbundet SiD. I 2005 blev han formand for 3F, der blev til ved fusionen mellem SiD og KAD.

Forbundssekretær Per Christensen har meldt sit kandidatur til at overtage posten, og han støttes af et »meget stort flertal af 3Fs Daglige Ledelse,« skriver fagforbundet.

Per Christensen har tidligere været tillidsrepræsentant på Aalborg Portland, næstformand i cementarbejdernes fagforening og siden 2005 forbundssekretær i 3F.

»Der er ingen tvivl om, at Poul Eriks beslutning kommer som en stor overraskelse og jeg beklager beslutningen. Jeg ser frem at diskutere processen med vores Hovedbestyrelse på torsdag og derefter med resten af organisationen frem mod kongressen,« siger Per Christensen.

Dagens Gossip