Heldig scoring sender Everton mod FA Cup-avancement

20/02/2016

Everton er klar til kvartfinalerne i FA Cuppen.

Fodboldklubben fra Liverpool trak sig lørdag sejrrigt ud af det interne Premier League-møde mod Bournemouth, der på hjemmebane måtte indkassere et nederlag på 0-2.

Ross Barkley bragte gæsterne foran ti minutter inde i anden halvleg på yderst heldig vis.

Hans afslutning blev afrettet af hjemmeholdets Dan Gosling, så bolden dykkede og efterlod målmand Adam Federici uden chance.

Et kvarter før tid satte Everton det afgørende stød ind.

Den tidligere FC København- og FC Nordsjælland-spiller Bryan Oviedo sendte et hjørnespark fladt ind mod mål, hvor Gareth Barry løb i position og snittede bolden videre.

Bolden endte hos Everton-topscorer Romelu Lukaku, der sendte 2-0-scoringen ind bag Adam Federici.

Everton vandt senest FA Cuppen i 1995, og siden har klubben kun en enkelt gang været i finalen.

Det var i 2009, da Everton tabte 1-2 til Chelsea.

Tidligere lørdag spillede Watford og Reading sig blandt de otte bedste i FA Cuppen.

Watford vandt 1-0 hjemme over Leeds, mens Reading sendte West Bromwich ud med en 3-1-sejr på hjemmebane.

Arsenal måtte meget overraskende nøjes med 0-0 hjemme mod Hull, så de to hold skal ud i en ny kamp, denne gang på sidstnævntes hjemmebane.