Hele Tysklands Schumi fylder år i kunstigt koma

Tyskeren Michael Schumacher tilhørte i mange år toppen af motorsportens elitekategori Formel 1.

Schumachers 45-års-fødselsdag fredag 3. januar bliver dog ikke fejret på hverken festlig eller sportslig manér.

Den tidligere racerkører har ligget i kunstigt koma siden en skiulykke i de franske alper 29. december, hvor hans hjelm reddede hans liv i mødet med en sten.

At Michael Schumacher er en populær herre, kan der ikke herske tvivl om.

Ud over hilsner og krydsede fingre fra fans, sportsfolk, tidligere kolleger og konkurrenter var også talsmanden for Tysklands kansler, Angela Merkel, ude for at markere støtten til "Schumi".

Schumacher er nemlig ikke hvem som helst inden for motorsport.

Tilbage i august 1991 kørte den dengang 22-årige Michael Schumacher sit første Formel 1-løb for det irske Jordan GP-team.

Selv om tyskeren måtte udgå allerede efter 500 meter, havde han imponeret i både kvalifikationen og indledningen på løbet, hvilket gav ham en kontrakt med Benetton-Ford, som han kørte for frem til og med 1995.

De første to af i alt syv verdensmesterskaber blev hevet i hus i 1994 og 1995, og de banede vejen for et skifte til det prestigefulde Ferrari-team.

Schumacher oplevede en ufrivillig titelmæssig tørkeperiode, inden han fra 2000-2004 vandt imponerende fem verdensmesterskaber i træk.

I 2002-sæsonen formåede Schumacher at komme på podiet i alle årets løb, mens han i 2004 vandt hele 13 ud af 18 grandprixer.

Efter 2006-sæsonen valgte Schumacher at indstille Formel 1-karrieren, men han vendte alligevel tilbage og kørte yderligere tre sæsoner fra 2010-2012 for Mercedes.

I comebacket lykkedes det ikke for Schumacher at udbygge pokalsamlingen, som tæller 91 grand prix-sejre og syv verdensmesterskaber, hvilket er rekord inden for begge kategorier.

Ud over at være en suveræn racerkører, er Schumacher også kendt for sit iltre temperament, hvilket flere gange har ført til straffe i Formel 1 for hasarderet kørsel.

Privat er Michael Schumacher gift med Corinna Schumacher, med hvem han har en søn og en datter.

Tidligere deltog også lillebror Ralf Schumacher i Formel 1 uden dog at nå storebror Michael til sokkeholderne.

/ritzau/

Dagens Gossip