Helena Christensen: Tænker på at droppe model-arbejde

Det er ikke sikkert, at vi kommer til at se meget mere af den 44-årige model Helena Christensen som model foran kameraet.

Til gengæld har hun store planer om fremover at skulle bevæge sig bag ved telelinsen.

Supermodellen har nemlig de senere år haft stor succes som fotograf, og det vil hun meget gerne bygge videre på.

Helena Christensen er både designer og model fra Triumph. Se billedet på IN.dk

Blandt andet har hun samarbejdet med den internationale velgørenhedsorganisation Oxfam, der har udstillet hendes fotografier i New York, og hun overvejer nu helt at droppe sin karriere som model til fordel for at være fotograf.

- Hvis det fortsætter på den her måde, så er det sikkert den retning, jeg går i. Jeg er stadig forbavset over, at du kan indfange et sekund i livet, og fastholde det for evigt. Jeg sidder stadig med min bedstemor, og kigger på alle de billeder, hun har limet ind i sit album gennem årene.

- Fotografiet har været vigtigt på fundamental vis igennem mit liv. På den ene side har jeg et særpræget, forunderligt, interessant job som model. På den anden side er jeg fotograf. Det komplimenterer hinanden godt, siger Helena Christensen i et interview med Metro.

Designer tasker

Den danske skønhed har optrådt i adskillige kampagner for store spillere i modebranchen igennem sin karriere, men hun bruger nu det meste af sin tid i branchen på at arbejde bag kameraet som fotograf ud over, at hun for nyligt designede en håndtaske for mærket Kipling.

- Siden mine tidlige tyvere har jeg hevet Kipling-tasker med på mine rejser, så da de kontaktede mig om et samarbejde, synes jeg, at det ville være sejt at sætte mig eget præg på tasker, jeg sikkert ville rejse med under alle omstændigheder.

- Jeg har været i branchen så længe, at det er fantastisk at få en mere tredimensionel oplevelse. At arbejde med et firma, udvide mine horisonter, og at lære noget om andre sider af branchen, omkring den tekniske tilgang, giver mig et helt andet indblik, siger Helena Christensen.

Se om Helena Christensen er med på IN.dk’s liste over stilikoner over 40 år på IN.dk

Helena Christensen udstillede i 2006 en samling af sine egne fotografier i Rotterdam.

Hun har igennem sin karriere taget modebilleder for magasiner som ELLE og Marie Claire.

Af Juliane Olsen, IN.dk, NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip