Helikoptere skal kontrolleres efter ulykke i Turøy

Skrevet af admin

04/05/2016

Dagens topnyheder

Helikopterproducenten Airbus og det europæiske luftfartstilsyn EASA vil nu have alle helikoptere, der er af samme mærke som den, der styrtede ned ved Turøy i Norge, kontrolleret for tekniske fejl.

Det skriver det norske nyhedsbureau NTB onsdag.

Udmeldingen er kommet, efter at Havarikommissionen tirsdag har meldt ud, at helikopterulykken ved Turøy skyldtes en teknisk og ikke en menneskelig fejl.

I norsk presse har der hele tiden været fokus på, at helikopterens hovedrotor øjensynligt løsnede sig og faldt af, hvorefter helikopteren styrtede.

Det blev tirsdag bekræftet af den norske havarikommission.

- Som det er blevet oplyst, så faldt rotoren af helikopteren forud for styrtet og havnede i havet, sagde direktør Kåre Halvorsen fra Havarikommisjonen, som holdt pressekonference tirsdag.

Airbus har nu kontaktet alle ejere af den pågældende helikoptertype for at få kontrolleret helikopterne for fejl. Det er især helikopternes hovedrotor, der skal kontrolleres, og det europæiske luftfartstilsyn har krævet også at få hovedgearkassen inspiceret.

Det kostede alle 13 ombordværende livet, da helikopteren 29. april styrtede ned i Turøy vest for Bergen i Norge. Ofrene var i alderen 32 til 60 år.

/ritzau/NTB