Helle og Enhedslisten får tæsk i ny måling

Skrevet af admin

13/01/2014

Dagens topnyheder

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, kan glæde sig over Voxmeters første meningsmåling for Ritzau efter nytår.

Den viser nemlig, at han bliver stensikker statsminister med 96 blå mandater, mens Helle Thorning-Schmidt (S) må nøjes med 81 mandater ved et genvalg.

Hun rammes af rød tilbagegang fra Socialdemokraterne til Enhedslisten. Liste A mister mere end ét procentpoint på en måned og står til kun 39 mandater. Det samme gør SF's Annette Vilhelmsen, som med kun 3,8 procent halter videre mod spærregrænsen.

Selv støttepartiet Enhedslisten, som hidtil har lukreret på SF's deroute, taber terræn hos vælgerne. Enhedslisten mister over halvandet procentpoint og står med 9,2 procent kun til 16 mandater.

Så forslår det lidt, at De Radikale går lige så meget frem, som Enhedslisten taber, og overhaler dem med 9,5 procentpoint og med 17 får ét mandat mere.

På den blå fløj stormer Dansk Folkeparti frem med over halvandet point til 16,6 procent. Det sikrer ikke blot Lars Løkkes genvalg, men giver 29 mandater. Løkke skynder sig langsommere med knap ét procentpoints fremgang til 28,3 procent og 50 mandater.

Derimod er der både stilstand hos De Konservative og Liberal Alliance. De Konservative får 4,7 procent som i Voxmeters måling 8. december og har overladt agterlanternen til SF. Liberal Alliance får 5,2 procent og ni mandater som for en måned siden.

Voxmeter har fra 6. til 12. januar telefonisk spurgt 1027 repræsentativt udvalgte vælgere, hvad de ville stemme, hvis der var folketingsvalg i morgen. 17 procent af de adspurgte var i tvivl om deres partivalg, om de vil stemme eller stemme blankt.

Meningsmålingen har en maksimal usikkerhed på +/- 2,8 procentpoint.

/ritzau/